Εκδήλωση για την ταινία «Μικρά Αγγλία»

Καθώς και συζήτηση με την ηθοποιό Κ. Αντωνακάκη στο «Σπίτι της Οδηγού»

Με την Βολιώτισσα ηθοποιό Κατερίνα Αντωνακάκη θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν για την πολυσυζητημένη ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Μικρά Αγγλία» στην οποία συμμετείχε οι φίλοι και τα μέλη του Τοπικού Τμήματος Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού σε ανοικτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στο Σπίτι της Οδηγού (Ι.Καρτάλη….).

Η ταινία «Μικρά Αγγλία» έχει ήδη προβληθεί στο Βόλο αποσπώντας όπως και όπου προβλήθηκε τα καλύτερα σχόλια ενώ όπως είναι γνωστό η ταινία είναι υποψήφια για το ΄Οσκαρ 2015 καλύτερης ξένης ταινίας.
Η «Μικρά Αγγλία» σε σενάριο Ιωάννας Καρυστιάνη, η οποία έγραψε το ομότιτλο μυθιστόρημα. αφηγείται τη ζωή γυναικών – συζύγων ναυτικών στην Άνδρο τη δεκαετία του 1930 και 1940. Το βιβλίο «Μικρά Αγγλία» της Ιωάννας Καρυστιάνη τιμήθηκε το 1997 με το κρατικό βραβείο μυθιστορήματος. Η ταινία βγήκε στις αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2013 και την παρακολούθησαν περισσότεροι από 400.000 θεατές σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Τον περασμένο Απρίλιο η «Μικρά Αγγλία» απέσπασε έξι Βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου με σημαντικότερο αυτό της καλύτερης ταινίας. Βραβεύτηκε επίσης για τα σκηνικά, τα κοστούμια, τη φωτογραφία, τον ήχο και το μακιγιάζ. Δύο μήνες αργότερα το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ της Σανγκάης επιφύλασσε για την ταινία του Παντελή Βούλγαρη τριπλή βράβευση: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και γυναικείας ερμηνείας για την πρωταγωνίστρια Πηνελόπη Τσιλίκα (στο ρόλο της Όρσας).

Η ηθοποιός Κατερίνα Αντωνακάκη ζει στο Βόλο 25 και πλέον χρόνια καθώς είναι παντρεμένη με το μουσικό και φιλόλογο Νίκο Παρθένη. Με τον Παντελή Βούλγαρη έχει συνεργαστεί και στην ταινία του «Πέτρινα Χρόνια» (1985). Στο Θέατρο η Κατερίνα Αντωνακάκη έχει παίξει σε πολλές παραστάσεις του Δη.Πε.Θε. Βόλου όπως και του Θεσσαλικού Θεάτρου, έχει εργαστεί στο Ραδιόφωνο ως παραγωγός εκπομπών μουσικής και λόγου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη νέα Οδηγική χρονιά με τη νέα διοίκηση που αναδείχθηκε και ήδη λειτουργεί υπό την προεδρία της Αφροδίτης Πουρναράκη – Καπουρνιώτη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.