Εκμάθηση παραδοσιακών χορών από την Κρητική αδελφότητα το «Αρκάδι»

Η Κρητική Αδελφότητα το «Αρκάδι» εδώ και 95 χρόνια αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού, στην πόλη του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, αφού κατά κύριο λόγιο προάγει την Ελληνική παράδοση μέσα από την διδασκαλία των γνήσιων κρητικών χορών και άλλων ελληνικών παραδοσιακών χορών και αποτελεί σημαντικό πόλο σύσφιξης σχέσεων των Κρητικών της περιοχής, αλλά και όσων κατοίκων ενδιαφέρονται να κρατήσουν ζωντανή την Ελληνική παράδοση από τη διδασκαλία και την πρακτική των λεβεντικών κρητικών χορών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «κάθε χρόνο η οικογένεια του «Αρκαδίου» μεγαλώνει σημαντικά, συμμετέχει στο πολιτιστικό «γίγνεσθαι» της πόλης και της χώρας μας, αφού διοργανώνει όμορφες τοπικές εκδηλώσεις, αλλά και συμμετέχει με τους χορευτές της σε πανελλήνιες και διεθνείς εκδηλώσεις και δραστηριότητες.
Καλούνται λοιπόν οι Κρητικοί της πόλης μας και όχι μόνο, να έρθουν και να χορέψουν σε ένα όμορφο και χαρούμενο περιβάλλον, κρητικούς, αλλά και να πανελλήνιους παραδοσιακούς χορούς.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή μετά τις 6μ.μ. ή πιθανόν άλλη μέρα μετά από συνεννόηση, σε μια ζεστή και όμορφη αίθουσα.

Έναρξη μαθημάτων- εγγραφές την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, ώρα 6μ.μ.
Διεύθυνση: Μηλίνης με Δημητριάδος, πλησίον ζαχαροπλαστείου Τσουκάλη. Πληροφορίες- εγγραφές: Γιώργος Χρήστου, τηλ. 6978773107 κ. Καπαράκης Κων/νος, τηλ. 6976654011, 23376, 48127».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.