Ενθουσίασε η εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου

Τo Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση λήξης των χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου στην κατάμεστη πλατεία Χρυσοχοϊδη του Πολιτιστικού Κέντρου, όπου πραγματοποιούνται και τα μαθήματα παραδοσιακών χορών του συλλόγου.

Οι 140 περίπου χορευτές όλων των ηλικιών γοήτευσαν και ενθουσίασαν τους θεατές παρουσιάζοντας επί σκηνής ένα μοναδικό θέαμα παραδοσιακών χορών, μέσα σε ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι από περιοχές της χώρας μας. Την επιμέλεια όλης της εκδήλωσης είχε ο καθηγητής φυσικής αγωγής κ. Γκογκινούδης Τριαντάφυλλος.

Την Εκδήλωση άνοιξαν τα παιδικά τμήματα με χορούς από Ήπειρο, Νησιά του Αιγαίου, Πελοπόννησο και Θράκη, όπου ακούστηκαν. Την επιμέλεια των παιδικών τμημάτων είχε η Μαρία Γκογκινούδη.

Τη σκυτάλη πήραν τα τμήματα ενηλίκων με χορούς από Β. Θράκη, Μακεδονία, Κρήτη και Θεσσαλία και για το τέλος τα τμήματα παραστάσεων μάγεψαν το κοινό με λαϊκό πρόγραμμα.

Η μεγάλη συμμετοχή και το θερμό χειροκρότημα του κοινού αποτελούν την απόλυτη ικανοποίηση για τους χορευτές του συλλόγου και ταυτόχρονα δέσμευση για τα μέλη του για επιπλέον δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. σε σύντομο χαιρετισμό ευχαρίστησαν τους χορευτές και όλα τα μέλη του συλλόγου, για την συμμετοχή τους και την προσφορά τους καθώς και όλους όσους εθελοντικά συνεργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί και αυτή η παράσταση.

Συγχαρητήρια και ευχαριστίες εκφράστηκαν στους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη που συνεχίζουν να δείχνουν προς το Σύλλογο τονίζοντας πως ο Ελληνικός παραδοσιακός χορός είναι τρόπος επικοινωνίας, έκφρασης της παράδοσης μας, ανήκει στα μεγάλα κεφάλαια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και υποχρέωση μας είναι όχι μόνο να τον γνωρίσουμε καλά αλλά και να τον μεταδώσουμε στις ερχόμενες γενιές.
Το ραντεβού ανανεώθηκε για τo 3o καλοκαιρινό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στις 26 Ιουλίου 2014, με τη συμμετοχή πολλών χορευτικών από όλη την Ελλάδα στον ίδιο χώρο.

Τέλος ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Καραμπάσης Κώστας ευχαρίστησε και όλους τους περίοικους κατοίκους της συνοικίας Χρυσοχοϊδη και Αγίου Γεωργίου, όπου με χαρά και ευχαρίστηση συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου, καθώς και στη διαμόρφωση της πλατείας, εθελοντικά, με καθαρισμό των δένδρων, κλαδιών, χόρτων, βάψιμο παγκακίων, πεζουλιών διαμορφώνοντας την πλατεία σε έναν όμορφο και ευχάριστο χώρο αναψυχής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.