Εορτασμοί πρωτοχρονιάτικης εκδήλωσης απ΄ τους Ηπειρώτες

Με φιλανθρωπικό σκοπό, θρησκευτική κατάνυξη και ιστορική ανίχνευση της «Σχολής Βελλάς»

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα υλοποιηθούν μέσα σε ένα εορταστικό κλίμα, οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου εξ’ Ιωαννίνων, προστάτη της Ηπειρωτικής Αδελφότητας του Νομού Μαγνησίας. Οι εορτασμοί, καθιερωμένοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της Αδελφότητας, διοργανώνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο για τα μέλη και τους φίλους της, έχοντας πάντα ως στόχο την συνεύρεση των ηπειρωτών που ζουν στον νομό μας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της «Ηπειρωτικής Αδελφότητας», «πιστοί λοιπόν στο ραντεβού μας και φέτος, όπως άλλωστε κάθε φορά, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016, θα ακολουθήσει μια σειρά από εκδηλώσεις, οι οποίες θα έχουν θρησκευτικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, όπου τα έσοδα αυτή τη φορά, θα διατεθούν στο «Ορφανοτροφείο Βόλου». Άλλωστε δεν θα μπορούσε να είναι κι αλλιώς, αφού σύμφωνα και με το καταστατικό της, η πρώτη επωνυμία που έφερε η αδελφότητα από ιδρύσεως της, ήταν «Φιλανθρωπινή αδελφότης Ηπειρωτών εν Βόλω» και είναι γνωστό σε όλους, ότι, πολλοί Ηπειρώτες δαπάνησαν μεγάλο μέρος της περιουσίας τους για κοινωφελείς σκοπούς και ευεργεσίες στο Έθνος.

Ιδιαίτερα δε, προς τιμήν της ημέρας, επίσημα προσκεκλημένη είναι η Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ηπειρωτικής Αδελφότητας του Νομού Μαγνησίας, αποφάσισε, να τιμήσει το διαχρονικό έργο από της ιδρύσεως του ιεροδιδασκαλείου της Σχολής Βελλάς, που αδιάκοπα επί έναν αιώνα, δημιούργησε μια σημαντική παράδοση εκπαιδευτικής και εκκλησιαστικής προσφοράς, ανεκτίμητη παρακαταθήκη, που κατέστησε τον πνευματικό αυτό Φάρο Παιδείας και Ορθοδοξίας, ως το πρώτο σημαντικό εκπαιδευτικό Ίδρυμα σε ολόκληρη τη Βορειοδυτική και Δυτική Ελλάδα, που κληροδότησε από γενιά σε γενιά την εκπαίδευση και κατάρτιση άρτιων επιστημόνων και κληρικών.

Με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, θα απονείμει την μέγιστη τιμή, για την προσφορά και τον πολιτισμό της στην Ήπειρο και γενικότερα στο Έθνος και τη χώρα.

Το πρόγραμμα της εορταστικής ημέρας έχει ως εξής: Καθιερωμένη αρτοκλασία στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου εξ’ Ιωαννίνων, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, που Θα τελεστεί με το πέρας της θείας λειτουργίας, τις πρωινές εκκλησιαστικές ώρες. Ευλογία και κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας στο VOLOS PALACE HOTEL, στην αίθουσα «ΜΑΓΝΗΣΙΑ» και ώρα 11:30 το πρωί. Θα ακολουθήσουν, Καλωσόρισμα, Χαιρετισμοί και Ομιλία με προβολή ψηφιακής παρουσίασης με θέμα «Ιερά Μονή – Σχολή Βελλάς», «Το διαχρονικό έργο και η προσφορά της στην Ήπειρο και στο Έθνος». Ομιλητής ο Θεολόγος, κ. Δημήτριος Γιαννούλης, Επίκουρος καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας, εκπρόσωπος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων.

Σας προσκαλούμε όλους και ιδιαιτέρως όσους είναι «Βελλαΐτες», να ανταλλάξουμε ευχές για την νέα χρονιά, ένα χαρούμενο και ευτυχισμένο 2016, να σας δούμε από κοντά και να γνωριστούμε περισσότερο μεταξύ μας. Η τιμή εισόδου της εκδήλωσης, που, όπως αναφέραμε, φέτος έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, είναι 8 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει εδέσματα, καφέ, τσάι, αναψυκτικά και άλλα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.