Εργαστήρι κουκλοθεάτρου στο Βόλο

Το εργαστήρι Τέχνης Δρώμενα Αργώ εγκαινιάζει τη νέα χρονιά με ένα νέο εργαστήρι κουκλοθεάτρου. Το νέο εργαστήρι θα ασχοληθεί με την Ιστορία και την πορεία του Κουκλοθεάτρου, την Κατασκευή και κίνηση κούκλας, δημιουργία Μύθου (Μυθοπλασία), δημιουργία Σεναρίου (τοποθέτηση διαλόγων). Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, γονείς και παιδιά άνω των 10 ετών, αλλά και σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν την τέχνη του κουκλουθεάτρου και τη μαγεία της θεατρικής κούκλας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το εργαστήρι θα λειτουργήσει σε 4μήνους κύκλους, σε 3ώρα εβδομαδιαία μαθήματα (2 ώρες κατασκευής, 1 ώρα θεωρία και Μυθοπλασία). Εμψυχώτρια παιδαγωγός κ. Ρίτα Παπαγεωργίου.

Η τέχνη του κουκλουθεάτρου είναι πανάρχαιη και συναντάται σε όλους τους λαούς. Η γέννησή της χάνεται στα βάθη του χρόνου (3000 π.Χ), σύμφωνα με πηγές και ευρήματα. Μέσα στους αιώνες χρησιμοποιήθηκε σε θρησκευτικές τελετουργίες, σαν μέσο ψυχαγωγίας, εκφραστής πολτικών και κοινωνικών ιδεών. Αγαπήθηκε από τους λαϊκούς ανθρώπους σαν μορφή περιθωριακής τέχνης. Στις μέρες μας αποτελεί ένα είδος θεάτρου με φανατικούς θεατές όλων των ηλικιών, με παιδαγωγικές και κοινωνικές διαστάσεις. Πληροφορίες εγγραφές 6979355425, 2421106680, 2421043320

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.