Εργαστήρι: «Τέχνης Δρώμενα Αργώ»

Φέτος το καλοκαίρι τα παιδιά περνούν ευχάριστα και δημιουργικά στο Εργαστήρι μας: «Τέχνης Δρώμενα Αργώ».
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ένα καθημερινό κατάλληλα διαμορφωμένο πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν και να ασχοληθούν με το θέατρο, τα εικαστικά, τις κατασκευές από πηλό, τη δημιουργική γραφή, τη μουσική προπαιδεία, το παραμύθι με τρόπο διασκεδαστικό και… παιχνιδιάρικο. Χαρίστε στα παιδιά σας μια αξέχαστη καλοκαιρινή εμπειρία από μία μέρα μέχρι και τέσσερις εβδομάδες».

Σεμινάριο ζωγραφικής
Παράλληλα διοργανώνεται ένα τρίωρο σεμινάριο ζωγραφικής για τη γνωριμία των παιδιών με το μεγάλο ζωγράφο Van Gogh την Τρίτη 30 Ιουνίου 6-9 το απόγευμα για παιδιά ηλικίας 5-12 χρονών. Τα παιδιά θα γνωρίσουν το έργο του ζωγράφου και θα ζωγρφαφίσουν τα αγαπημένα του ηλιοτρόπια.

Πληροφορίες: Το πρόγραμμα δημιουργικό παιχνίδι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5–12 χρονών και όσον αφορά στη δημιουργική γραφή σε παιδιά ηλικίας από 8-14 χρονών.

Από 20 Ιουνίου , Δευτέρα ως Παρασκευή, 18.00 έως 20.00 δυνατότητα πρωινών τμημάτων αν υπάρξει ενδιαφέρον.
Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ/ημέρα (απαραίτητη η κράτηση θέσης τουλάχιστον μία μέρα πριν). 40 ευρώ/εβδομάδα και 80 ευρώ/κύκλος.

Οι μικροί μας συγγραφείς μέσα από την ανάγνωση θα μάθουν να κοιτάζουν με ενδιαφέρον ένα βιβλίο, να διαβάζουν προσεκτικά ένα κείμενο, να ανιχνεύουν στοιχεία που έχουν σχέση με τη γραφή και, τέλος, να τα αξιοποιούν κατάλληλα συνδυάζοντας όλα αυτά που θα έχουν μάθει. Ο κάθε μικρός συγγραφέας, μόνος του ή σε ομάδα, θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μια δική του ξεχωριστή ιστορία. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα χρησιμοποιηθεί επίσης επιλεγμένο υλικό το οποίο θα επεξεργαστούν τα παιδιά με δημιουργικούς και παιχνιδιάρικους τρόπους, με στόχο την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και την ενίσχυση της διάθεσής τους για παραγωγή λόγου.

Γιατί το παιδί μου ν’ ασχοληθεί με τη δημιουργική γραφή, το δημιουργικό παιχνίδι και τις τέχνες:
– γιατί συντελούν στην ψυχοπνευματική του ανάπτυξη
– ανακαλύπτει κι άλλες μορφές έκφρασης
– αναπτύσσει την κοινωνικότητά του
– αποδεσμεύει τη φαντασία του
– βοηθά τη γλωσσική του ανάπτυξη
– μαθαίνει να παρατηρεί και να εξασκεί τη συγκέντρωση και την προσοχή του
– μαθαίνει να πειθαρχεί
– είναι σ’ επαφή με τα συναισθήματά του και διδάσκεται σιγά σιγά να τ’ αναγνωρίζει και να τα «ελέγχει»
– γιατί η τέχνη είναι ΖΩΗ και μέσα από το παιχνίδι την ανακαλύπτει

– Η τέχνη δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τους εικαστικούς και τους καλλιτέχνες. Η τέχνη αφορά όλους. Είναι το πιο ισχυρό εργαλείο για ν’αλλάξεις τον κόσμο, να πολεμήσεις ενάντια σε ό,τι θεωρείς εχθρό σου.

– γιατί τέλος η τέχνη προσφέρει στιγμές χαλάρωσης, χαράς, διασκέδασης και γνώσης για το παιδί…. Επιπλέον, εμπνέει στα παιδιά πρότυπα που αγαπούν και σέβονται την προσωπικότητά τους και τον κόσμο χωρίς υπερβολές απομακρύνοντάς τα από τις διάφορες καταχρήσεις που μαστίζουν την κοινωνία μας…
Πληροφορίες-εγγραφές: Καθημερινές στα τηλέφωνα 2421106680 ή 6979355425 ή στα γραφεία μας Γαλλίας 80Α με Ιωάννου Καρτάλη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.