«Εόρτια Μουσικών Σχολείων 2015»

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου διοργανώνει μια μεγάλη συναυλία

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου έχει φέτος την τιμή να διοργανώνει και να φιλοξενεί στην πόλη μας τα Εόρτια των Μουσικών Σχολείων 2015 για την περιφέρειά μας πραγματοποιώντας μια μεγάλη συναυλία. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου, την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 και ώρα 5:00 μμ με συμμετοχές των Μουσικών Σχολείων Λάρισας, Καρδίτσας και Άμφισσας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η γιορτή αυτή των Μουσικών Σχολείων πραγματοποιήθηκε και θεσμοθετήθηκε έπειτα από πρόταση της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για πρώτη φορά το 2014 και συνεχίζεται φέτος με κύκλο εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα με την ευκαιρία του τέλους της σχολικής χρονιάς.

Οι σκοποί αυτών των δράσεων είναι η ανάδειξη σε περιφερειακή και πανελλήνια κλίμακα της ιδιαιτερότητας και του σημαντικού παιδαγωγικού και καλλιτεχνικού έργου που προσφέρουν τα Μουσικά Σχολεία στην Παιδεία της ελληνικής κοινωνίας, η προβολή της παιδαγωγικής προσφοράς τους στους τομείς της ελληνικής παραδοσιακής ή της βυζαντινής μουσικής αφενός και της έντεχνης ευρωπαϊκής μουσικής αφετέρου καθώς και η ενίσχυση του πνεύματος και των δράσεων καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής συνεργασίας μεταξύ των μουσικών σχολείων της χώρας.

Για την εξαιρετική αυτή περίσταση το Μουσικό Σχολείο Βόλου που είναι και ο οικοδεσπότης για φέτος έχει ετοιμάσει ένα ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα που ανοίγει με την χορωδία Ομοίων Φωνών του σχολείου σε διδασκαλία και διεύθυνση κ. Ρωξάνης Γιαρέντη και συνοδεία στο πιάνο της κ. Ελένης Παπαθανασίου. Οι μαθητές και μαθήτριες των τάξεων των κ.κ Κουτσαυλή, Γράβου, Χρονόπουλου και Σάλεμ θα ερμηνεύσουν Scott Joplin, μία διασκευή για jazz ensemble. Θα ακολουθήσουν εμφανίσεις συνόλων των συμμετεχόντων σχολείων, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με το παραδοσιακό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Βόλου με υπεύθυνο τον κ. Βασίλη Αγροκώστα.

Η διευθύντρια του σχολείου κα Αρετή Τζανετοπούλου τόνισε σχετικά « Στο τέλος της σχολικής χρονιάς η εκδήλωση αυτή σηματοδοτεί τη συνεργασία, την ανάδειξη του έργου των μουσικών σχολείων, την καλλιτεχνική δημιουργία, την καλλιέργεια που η μουσική παιδεία προσφέρει και γίνεται μια μεγάλη γιορτή ανοιχτή στην τοπική κοινωνία, γιορτή μουσικής, γιορτή παιδείας, γιορτή της εκπαίδευσης». Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.