Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ,ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής , προέβη στην ψηφιοποίηση υλικού και στη δημιουργία οργανωμένου ηλεκτρονικού περιβάλλοντος για τη νεοελληνική λογοτεχνία και τη μελέτη της. Προκειμένου να παρουσιαστεί και να διαχυθεί η προσπάθεια αυτή και να συζητηθούν οι νέες προτάσεις σχετικά με τη διδασκαλία του μαθήματος της Λογοτεχνίας ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής γλώσσας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα : «Ανανεώνοντας τις διδακτικές μεθόδους στο μάθημα της λογοτεχνίας : Η περίπτωση των νέων ψηφιακών πόρων του Κέντρου Ελληνικής γλώσσας».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31-3-2015 στις 6.00 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου και το πρόγραμμα έχει ως εξής :
Ώρα προσέλευσης: 6:00-6:15
Εισαγωγική παρουσίαση: 6:15-6:30
Κυριακή Δημοπούλου, φιλόλογος-συν.του ΚΕΓ : «Η συλλογή μαθησιακών αντικειμένων για το μάθημα λογοτεχνίας στο Φωτόδεντρο»
Μαρία Ακριτίδου, φιλόλογος- συν.του ΚΕΓ: «Διδάσκοντας ποίηση με ψηφιακά σώματα κειμένων: Το παράδειγμα της Ανεμόσκαλας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας»
Κυριακή Δημοπούλου, φιλόλογος-συν.του ΚΕΓ : «Τα “Πρόσωπα και θέματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας” στις Ψηφίδες για την ελληνική γλώσσα»
Διάλειμμα: 7:45-8:00
Βασίλης Βασιλειάδης, ερευνητής στο ΚΕΓ: «“Λογοτεχνία και πόλεις” & “Ιστορία και λογοτεχνία”: Κατευθύνσεις διδακτικής αξιοποίησης»
Ερωτήσεις-συζήτηση: 8:30-9:00. Σε όσους συμμετάσχουν θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε φιλολόγους που είτε υπηρετούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είτε υπηρετούν τους σκοπούς της εκπαίδευσης από άλλη σκοπιά, σε δασκάλους ,σε φοιτητές καθηγητικών σχολών αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τη λογοτεχνία, τη διδακτική και τον εκσυγχρονισμό των διδακτικών μεθόδων.






























