Ο βολιώτης σκηνοθέτης Γιάννης Φαρμακίδης για μια ακόμη φορά πρωτοτυπεί και θα προσφέρει στους θεατρόφιλους του Βόλου το έργο «Η μηχανή Άμλετ» του Χάϊνερ Μύλλερ, ένα από τα διασημότερα θεατρικά έργα του εικοστού αιώνα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «πρόκειται για ένα κείμενο καθαρά πολιτικό και φεμινιστικό. Είναι μια καταγγελία των αυταρχικών καθεστώτων, αλλά και των διανοουμένων οι οποίοι εθελοτυφλούντες τα στηρίζουν. Και είναι ταυτόχρονα ένα κήρυγμα απόλυτου φεμινισμού χωρίς όρους και όρια. Το έργο γράφτηκε το 1977, στην τότε Ανατολική Γερμανία, αλλά λογοκρίθηκε και δεν επετράπη η παρουσίασή του. Για πρώτη φορά παίχτηκε στο Παρίσι το 1978.
Το έργο ανεβαίνει στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας από τη Δευτέρα 4 Μαΐου έως και Πέμπτη 7 Μαΐου 2015, στις 9:30 το βράδυ. Η μετάφραση από το γερμανικό πρωτότυπο, η σκηνοθεσία και η ερμηνεία είναι του Γιάννη Φαρμακίδη».































