«Η μηχανή Άμλετ» στην Παλιά Ηλεκτρική

Ο βολιώτης σκηνοθέτης Γιάννης Φαρμακίδης για μια ακόμη φορά πρωτοτυπεί και θα προσφέρει στους θεατρόφιλους του Βόλου το έργο «Η μηχανή Άμλετ» του Χάϊνερ Μύλλερ, ένα από τα διασημότερα θεατρικά έργα του εικοστού αιώνα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «πρόκειται για ένα κείμενο καθαρά πολιτικό και φεμινιστικό.

Είναι μια καταγγελία των αυταρχικών καθεστώτων, αλλά και των διανοουμένων οι οποίοι εθελοτυφλούντες τα στηρίζουν. Και είναι ταυτόχρονα ένα κήρυγμα απόλυτου φεμινισμού χωρίς όρους και όρια. Το έργο γράφτηκε το 1977, στην τότε Ανατολική Γερμανία, αλλά λογοκρίθηκε και δεν επετράπη η παρουσίασή του. Για πρώτη φορά παίχτηκε στο Παρίσι το 1978.

Το έργο θα ανεβεί στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας από Δευτέρα 4 Μαΐου έως και Πέμπτη 7 Μαΐου 2015, στις 9:30 το βράδυ. Η μετάφραση από το γερμανικό πρωτότυπο, η σκηνοθεσία και η ερμηνεία είναι του Γιάννη Φαρμακίδη. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την ερμηνεία, πρόκειται για ένα αρκετά τολμηρό εγχείρημα, δοθέντος ότι στις εκατοντάδες παρουσιάσεις του έργου ανά τον κόσμο, πάντοτε παίζουν αρκετοί ηθοποιοί.

Ο Γιάννης Φαρμακίδης ασχολείται με το Θέατρο τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια υπό πολλές ιδιότητες. Ως ηθοποιός, σκηνοθέτης, μεταφραστής, συγγραφέας. Έχει σκηνοθετήσει είκοσι οχτώ παραστάσεις, με έργα άλλων αλλά και δικά του, τις οποίες παραστάσεις έχει παρουσιάσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ως μεταφραστής έχει μεταφράσει περισσότερα από ογδόντα θεατρικά έργα, από πέντε γλώσσες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.