“Η νέα γενιά μπορεί να ορθώσει το ανάστημά της, στους δήθεν…”

Δήλωσε ο συνθέτης Μίμης Πλέσσας, μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα»

«Τα κατάφερα γιατί πάντα κυνηγούσα το όνειρό μου»…

«Η νέα γενιά μπορεί να ορθώσει το ανάστημά της, σε όλους αυτούς τους δήθεν που μας έχουν κατακλύσει» δήλωσε μεταξύ άλλων ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Μίμης Πλέσσας, μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα».
Ο ίδιος, συνομιλώντας με τον Ηλία Κουτσερή, αποκάλυψε τα επόμενα σχέδιά του, λέγοντας ότι επιθυμία του θα ήταν να συνέθετε μία μουσική για αρχαίο κείμενο που θα του υποδείκνυαν οι … Παπούα, οι οποίοι επικαλούνται ως επίσημη γλώσσα του κράτους τους, τα αρχαία ελληνικά.
Ο κ. Πλέσσας, χαρακτήρισε ως αξέχαστες τις στιγμές που έζησε πρόσφατα στο Βόλο, ενώ μιλώντας για την πολύχρονη επιτυχία στην καριέρα του, είπε, ότι «τα κατάφερα γιατί πάντα κυνηγούσα το όνειρό μου».

Εξήγησε ότι στο βιβλίο που έγραψε (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ με τον τίτλο «Ο Βασιλιάς του Ντο»), κατάφερε να κάνει πράξη, αυτό που αφορούσε στη δική του πορεία και έναρξη της καριέρας του. Ξεκίνησε ουσιαστικά, με ένα παραμύθι που του διηγήθηκε ένας απ΄τους θείους του, ο θείος Τάκης, το οποίο σκέφτηκε τελικά να το γράψει.
Μιλώντας για τη νέα γενιά, τόνισε ότι επισκεπτόμενος πρόσφατα ένα σχολείο, είδε τόσο ώριμες ζωγραφιές, ώριμα ποιήματα, γλυπτά και άλλα έργα, διαπιστώνοντας τη σπουδαιότητα.
«Μια τέτοια γενιά ικανών κα σπουδαίων παιδιών, είναι ενδεχομένως αυτή που θα ορθώσει το σπουδαίο ανάστημά της, σε όλους αυτούς τους δήθεν που μας έχουν κατακλύσει και που μολύνουν και το επάγγελμα και την ιστορία μας» υποστήριξε.

Ιερό καθήκον

Χαρακτήρισε ως ιερό καθήκον τη βοήθεια της νέας γενιάς, τόσο των καλλιτεχνών, όσο και γενικότερα, τονίζοντας «σκέψου αν όλα αυτά που βρίσκω τώρα να μου αποδίδουν και να με τιμούν, να μου σήκωναν τη μύτη… αντί να με κάνουν να σκύβω, για να βλέπω πόσο ψηλό είναι το μπόι αυτών των πιτσιρικάδων».
Αναφερόμενος στη μουσική, τόνισε ότι «τώρα υπάρχει κάτι διαφορετικό και σημαντικό… «Σήμερα οι γονείς, χαίρονται το παιδί τους να έχει μουσικές ανησυχίες και να το βοηθούν, ώστε να τις καλλιεργεί. Ευχή της μητέρας μου ήταν να μη γίνω μουζικάντης. Και την άκουσα, εγώ μουζικάντης δεν έγινα, έκανε όμως του μουζικάντηδες μουσικούς».

Δίνοντας τη συμβουλή του στα παιδιά και στους γονείς είπε: «Υπάρχει μια εύκολη συμβουλή, οι γονείς να ακούνε τα παιδιά τους και τα παιδιά να ακούνε τους γονείς τους. Η ανταλλαγή της ευσεβείας, είναι μια αρετή που κοντεύουμε να ξεχάσουμε».

Αποκάλυψε , ότι για το 2015 το Υπουργείο Εξωτερικών , το στέλνει στην Κίνα, προκειμένου να διευθύνει τη μεγαλύτερη συμφωνική ορχήστρα του κόσμου, σε έργα του, ενώ την επόμενη χρονιά θα παίξει στη Ρωσία, όπου ένας από τους ακροατές του θα είναι ο Κρουτσώφ.
«Αυτά τα έταξα και εάν θέλει ο Θεός θα τα κάνω. Την επόμενη χρονιά εγώ έχω τάξει, επίσκεψη στην Αυστραλία και αφού κάνω όλα αυτά που οι σπουδαίοι Έλληνες θα έχουν φροντίσει, έχω μια δική μου επιθυμία να πάω στους Παπούα, γιατί είναι οι πρώτοι οι οποίοι δήλωσαν ότι η επίσημη γλώσσα του κράτους τους είναι η αρχαία ελληνική και αυτό πέρασε στα ψιλά των ειδήσεων… Εγώ θέλω να φτάσω εκεί και να πάρω ένα αρχαίο ελληνικό ποίημα και να το κάνω μουσική να τους το χαρίσω»…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.