«Ιστορώντας και μαγειρεύοντας»

Η νέα εκπομπή της ΕΡΤ Βόλου

Η Μαρία Δημήτριου «ανοίγει» την πόρτα των FM της Μαγνησίας, με μία νέα εκπομπή, κάθε Σάββατο, 9 με 10 το πρωί. Μέσα από τη συχνότητα (100,7 & 101,2 FM), της ΕΡΤ Βόλου, ανακαλεί την ιστορία και τη θρεπτική αξία των προϊόντων, που μπαίνουν καθημερινά στο τσουκάλι των νοικοκυριών και ταυτόχρονα προβάλλει συνταγές, με απλό και κατανοητό τρόπο, δημιουργώντας την εικόνα του «μαγειρεύοντας» με ραδιοφωνικούς όρους… Συνεργάτης της ο Τάσος Χατζηγεωργίου, δημοσιογράφος του Α΄ Προγράμματος της Ελληνικής Δημόσιας Ραδιοφωνίας.

«Ιστορώντας και μαγειρεύοντας» είναι ο τίτλος της εκπομπής, που φιλοδοξεί να δώσει μία άλλη διάσταση, στην καθημερινή απασχόληση της νοικοκυράς στην κουζίνα, προσδίδοντας γνώσεις και αποκαλύπτοντας την ιστορία του κάθε προϊόντος.

«Τα φαγητά των φτωχών» είναι το πρώτο της θέμα –αυτό το Σάββατο 13 του μήνα. Διερευνώντας τους καταλόγους των In εστιατορίων επιλέγει εκείνα τα φαγητά με διεθνή ακτινοβολία, που όμως έλκουν την καταγωγή τους, από τα φτωχά νοικοκυριά, διαμέσου των αιώνων –όπως είναι η πίτσα, η τορτίγια, η παέλια, η κρέπα, η πίτα, αλλά και το γνωστό σε όλους μας σουβλάκι.

Οι μουσικές επιλογές, της πρώτης αυτής εκπομπής, ανασύρουν τις ζωντανές ηχογραφήσεις της ΕΡΤ από το στέκι των Μιλάνων (Ιωλκού 183), περασμένων 10ετιών, «δένοντας» τα φαγητά των φτωχών με τη ρεμπέτικη μουσική.

τηλ. Επικοινωνίας: 69 37 314 989, 24210 23 275 ,
Email: [email protected]

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.