Με επιτυχία η παρουσίαση της «Φόνισσας» στη Σκιάθο

Την Κυριακή στις 6 Ιουλίου αντήχησαν σε παγκόσμια πρώτη παρουσίαση στο ανοιχτό θεάτρο Μπούρτζι στην Σκιάθο, οι πρώτοι ήχοι τα πρώτα λόγια της όπερας ‘Φόνισσα’ του Γιώργου Κουμεντάκη, με την διεθνούς φήμης mezzo soprano Ειρήνη Τσιρακίδου να ανταποκρίνεται επάξια στον απαιτητικό ρόλο της Φόνισσας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «αυτή η φιγούρα που έπλασε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης δεν θα μπορούσε παρά να είναι μια σπουδαία, τραγική οπερατική πρωταγωνίστρια. Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανέθεσε στον σπουδαίο Γιώργο Κουμεντάκη να γράψει μια όπερα και ίδιος επέλεξε να το κάνει με ηρωίδα τη Φόνισσα και οδηγό τις λέξεις τοπία του Παπαδιαμάντη.

Την πρώτη και μοναδική σίριαλ κίλερ των ελληνικών γραμμάτων όπως έγραψε ο Δημήτρης Πολυχρονάκης, Επίκουρος Καθηγητής του Τομέα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης ειδικά για το Συμπόσιο της Σκιάθου.

Την ιδέα για την εκδήλωση και την επιλογή του χώρου είχε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Λυρικής Βασίλης Λούρας και η οργάνωση έγινε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος» και την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.