Με επιτυχία και συμμετοχή το 1ο σεμινάριο Θρακιώτικων χορών

Που διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Θρακών Βόλου

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το 1ο σεμινάριο Θρακιώτικων χορών που διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Θρακών Βόλου με εισηγητή τον καταξιωμένο ερευνητή και χοροδιδάσκαλο Γιώργο Ζιώγα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το σεμινάριο απευθύνονταν τόσο σε χορευτές, όσο και σε χοροδιδασκάλους.
Διδάχθηκαν τραγούδια και χοροί της Δυτικής Θράκης, «παραλλαγές» χορών και ρυθμών από χωριό σε χωριό και δόθηκε βαρύτητα στο ιδιαίτερο «χρώμα» με το οποίο αυτοί χορεύονται από τους ντόπιους. Έγινε επίδειξη των τοπικών φορεσιών και του τρόπου με τον οποίο αυτές πρέπει να φοριούνται.
Κορυφαία στιγμή, βέβαια, ήταν το γλέντι που στήθηκε και έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να κάνουν «πρακτική» των γνώσεων που αποκόμισαν στο σεμινάριο.

Το ΔΣ του Συλλόγου και οι συντελεστές του σεμιναρίου σας ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ, κάναμε κάτι που το χρωστούσαμε πρώτα σε μας, στα παιδιά των χορευτικών μας με σκοπό τη συνεχή βελτίωσή τους, και φυσικά σε όλους εσάς που ήρθατε και παρακολουθήσατε το σεμινάριο.

Ένα μεγάλο ευχαριστούμε στο Γιώργο Ζιώγα που μας τίμησε με την παρουσία του, ένα πολύ μεγάλο μπράβο σε όλους τους μουσικούς, την παρέα του Νίκου του Μούτσελου, που κουντούρτσαν μέχρι τα χαράματα, και τα πιο πολλά ευχαριστούμε σε όλους εσάς ήρθατε και στη βραδιά του γλεντιού.»
semimnario thrakes2

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.