Με επιτυχία συναυλίες στη Μαγνησία

Που πραγματοποιήθηκαν για τα «δεκάχρονα» του Συλλόγου «Ιάσων»

Επιτυχία σημείωσαν στο μεταξύ, όλες οι εκδηλώσεις με τις συναυλίες πνευστών οργάνων που προγραμμάτισε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερμανόγλωσσων Μαγνησίας «Ιάσων» με ελεύθερη είσοδο και με τη συμμετοχή της πολυπληθούς γερμανικής ορχήστρας «Bad Liebenzell-Beinberg» με πνευστά όργανα που απέδωσε διάφορα τραγούδια της γερμανικής, όσο και διεθνούς μουσικής, καθώς και το χορευτικό συγκρότημα «Altburg» που χόρεψε παραδοσιακά τραγούδια.

Σημαντικοί συμπαραστάτες ήταν το Γερμανικό Προξενείο Θεσσαλίας και ο επίτιμος Πρόξενος της Γερμανίας, συμπολίτης νομικός κ. Γιώργος Παπαρίζος, το Ινστιτούτο Γκαίτε, ο δήμος Βόλου (που προσέφερε τη ντραμς της πρώτης συναυλίας) και το κατάστημα «Κιθάρα και Ήχος» του κ. Στέργιου Κατσιπρούνα για τη γενικότερη μουσική και τεχνική υποστήριξη.

Μετά την πλατεία Λαύκου, δόθηκε συναυλία στο κέντρο «Παράλιο» στον Άναυρο, αλλά και στην παραλία του Βόλου, μπροστά στην Τράπεζα Ελλάδος.

Στη συνέχεια, υπήρξε συνεργασία με το Ωδείο της κας Βάσως Κεχαΐδου Κορφιάτη, όπου με τη βοήθεια της έμπειρης μουσικού, έγινε στο χώρο του Ωδείου στη Ν. Αγχίαλο ανταλλαγή πολιτιστικών-μουσικών στοιχείων, αλλά και ξενάγηση των προσκεκλημένων στους αρχαιολογικούς χώρους της Ν. Αγχιάλου, καθώς και επισκέψεις σε σημαντικά μνημεία.

Επίσης, στο πλαίσιο γνωριμίας με τις τοπικές επιχειρήσεις, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο «οινοποιείο Τοκαλή», ενώ τα μέλη των συγκροτημάτων που έφθαναν τα 45, επισκέφθηκαν πολλά ακόμη τουριστικά σημεία της Μαγνησίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκ μέρους της Επιτροπής Τουρισμού του Δ. Βόλου και της προέδρου της κας Σούλας Μπαρτζιώκα, εξασφαλίστηκαν και δόθηκαν ενημερωτικά διαφημιστικά έντυπα στη γερμανική γλώσσα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.