«Μνήμη Βυζαντίου» απ΄την Εστία «Ίωνες»

Η εστία «ΙΩΝΕΣ» από τα πρώτα έτη σύστασής της καθιέρωσε και έκτοτε διοργανώνει κάθε Μάιο τον ετήσιο θεσμό ΄΄Μνήμη Βυζαντίου΄΄ που σχετίζεται με θέματα γύρω από την ιστορία και τον πολιτισμό της Κων/πολης. Για το 2016 ,την Κυριακή 29 Μαΐου-ημέρα μνήμης της άλωσης της Πόλης- στις 8μ.μ. υποδέχεται στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας, σε συνδιοργάνωση με τη Δ/νση Πολιτισμού Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου, τον φιλόλογο, συγγραφέα και τραγουδοποιό, Θωμά Κοροβίνη.
Μέσα από τη διαρκή αγάπη του για την Βασιλεύουσα, αφού στην αρχή τονίσει τη σημασία της άλωσης της Πόλης για την ανθρωπότητα, θα επιχειρήσει στη συνέχεια μέσα από 100 εμβληματικές εικόνες μια περιήγηση στην Κων/πολη του χθες και του σήμερα.

Στη συνέχεια θα πάρει τη σκυτάλη το χορευτικό τμήμα της Εστίας «ΙΩΝΕΣ», το οποίο υπό την καθοδήγηση και διδασκαλία της Μαρίας Κατσιαρδάνη θα παρουσιάσει τελετουργικούς χορούς και άλλους από την Πόλη και τη Μ. Ασία.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με μουσική συναυλία που θα περιλαμβάνει τραγούδια από την Πόλη και τη Μ. Ασία- και σε τουρκική γλώσσα-που θα ερμηνεύσουν ο Θωμάς Κοροβίνης και η Μαρία Φωτίου. Το σχήμα ζωντανής μουσικής αποτελείται από τους μουσικούς, Λάζαρο Χαριτίδη (μπουζούκι), Σταύρο Κρομμύδα (κιθάρα) και Ηλία Κρομμύδα (ακορντεόν).

Η Εστία ευχαριστεί τους χορηγούς της εκδήλωσης, ΄΄ΣΕΛΙ-ΔΙΟΣ, φυσικά μεταλλικά νερά΄΄ και ΄΄Μουσικό Οίκο Κεχαΐδη΄΄. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.