Μνημεία και μνήμες από την Ζαγορά

Από τον Ζαγοριανό συγγραφέα Νίκου Διαμαντάκου

Το νέο βιβλίο του Ζαγοριανού συγγραφέα και συνταξιούχου δάσκαλου με τίτλο: «Μνημεία και μνήμες από την ιστορία της Ζαγοράς (Πύργοι – Βρύσες – Ηρώα – Προτομές)» θα παρουσιασθεί τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στο δημοτικό κινηματοθέατρο ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ στο Βόλο.

Η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου διοργανώνεται από το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και την Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών σε συνεργασία με το Σύλλογο Ζαγοριανών Βόλου και το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Κώστας Λιάπης, ερευνητής και λαογράφος και ο Ζαγοριανός Αλέξανδρος Καπανιάρης, υπ. Διδάκτωρ Λαϊκού Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Τ.Π.Ε.. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρέμβαση του συγγραφέα ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει ο Νίκος Τσούκας, Κοινοτάρχης Μακρινίτσας Πηλίου 1990-2002.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με το χαιρετισμό του Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη και στη συνέχεια χαιρετισμό θα απευθύνει η Πρόεδρος της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών κ. Μηλίτσα Καραθάνου. Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με την προβολή αποσπάσματος ντοκιμαντέρ εστιασμένο στη Ζαγορά, παραγωγή του πρώην Δήμου Ζαγοράς που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο προγράμματος για τν τουριστική προβολή της περιοχής.
Η προσφορά του Νίκου Διαμαντάκου τιμάται καταρχήν από όλους τους φορείς της διοργάνωσης καθώς και από την ιδιαίτερη γενέτειρα του τη Ζαγορά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.