Ξεκινά το 1ο Διεθνές Διεπιστημονικό Μουσικολογικό Συνέδριο

Την ερχόμενη Κυριακή 29 Ιουνίου, στις 8.30 μ.μ., ξεκινά στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος, στα Μελισσιάτικα, το 1ο Διεθνές Διεπιστημονικό Μουσικολογικό Συνέδριο με τίτλο «Η Ψαλτική Τέχνη ως αυτόνομη επιστήμη».

Στην εναρκτήρια εκδήλωση, την Κυριακή 29 Ιουνίου, θα παρουσιαστεί επίσης η δεύτερη έκδοση του Τομέα Ψαλτικής, που έχει τίτλο «Επιτεύγματα και προοπτικές στην έρευνα και μελέτη της Ψαλτικής τέχνης» και είναι αφιερωμένο στο έργο του ομότιμου καθηγητή Βυζαντινής Μουσικολογίας Γρηγόρη Θ. Στάθη. Στην παρουσίαση, θα παρευρεθεί και ο ίδιος ο καθηγητής για να παραλάβει το πόνημα και να χαιρετίσει την έναρξη του Συνεδρίου.

Η παρακολούθηση του Συνεδρίου είναι ελεύθερη, και για διευκόλυνση όσων θέλουν να το παρακολουθήσουν, θα υπάρχουν ειδικά λεωφορεία από το κέντρο του Βόλου, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Κυριακή 29.6, 7:30 το απόγευμα, από τον ναό της Αναλήψεως.
Δευτέρα 30.6, 7.30 το πρωί, από το Δημαρχείο (θα πραγματοποιηθεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ναό του Αγίου Μόδεστου, στα Μελισσιάτικα)
Τρίτη 1.7, 8.00 το πρωί, από το Δημαρχείο
Τετάρτη 2.7, 8.00 το πρωί, από το Δημαρχείο
Πέμπτη 3.7, 8.00 το πρωί, από το Δημαρχείο
Αντίστοιχα, θα υπάρχει λεωφορείο για την επιστροφή από το Συνεδριακό Κέντρο στις ώρες λήξεις των συνεδριών.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα συμμετοχής στα γεύματα του Συνεδρίου, η οποία όμως είναι επί πληρωμή (5 ευρώ κατ’ άτομο ανά γεύμα) και απαιτείται οπωσδήποτε προεγγραφή.
Για περαιτέρω πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με την Γραμματεία της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, στα τηλέφωνα 2421093553 και 2421093594 ή στην δικτυακή διεύθυνση [email protected] .

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.