Οδοιπορικό στο Πήλιο

Φωτογραφική έκθεση του Γιώργου Λεονταρά

« Η φωτογραφία δεν είναι κάτι που παίρνεις, αλλά κάτι που φαντάζεσαι », λέει με αφορμή τη φωτογραφική του έκθεση, με θέμα το Πήλιο, ο Γιώργος Λεονταράς.
Ένα μοναδικό οδοιπορικό στα καλντερίμια, τις ακροθαλασσιές, την αρχιτεκτονική, τα μονοπάτια, τα δέντρα, τα λουλούδια, τα σύννεφα, τον ήλιο, τα βουνά, τα πουλιά, τους ανθρώπους που φιλοξενούνται και ζουν ανάμεσα στους Κενταύρους, ανάμεσα μας…στο Πήλιο !
Μια φωτογραφική έκθεση με πολλά και ενδιαφέροντα εκθέματα, χρώματα, κάδρα, υφές, τεχνοτροπία, τοπία από το πανέμορφο Πήλιο.

Πρόκειται για την πρώτη ατομική μου έκθεση εκτός Βόλου μέσα στο γραφικό Πήλιο. Πληροφορίες: Εγκαίνια το Σάββατο 20/06/2015 ώρα: 19:00. Διάρκεια: 21/6 – 30/08 *(Όλη την καλοκαιρινή περίοδο). Στο Ξενοδοχείο “Ο Χαμένος Μονόκερος”, Τσαγκαράδα – Πηλίου Πλατεία εκκλησίας Αγ. Παρασκευής.
leontaras1
Ο Καλλιτέχνης

Ο Γεώργιος Λεονταράς γεννημένος στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας το 1966, δέχθηκε πολλές επιρροές από τον περιβάλλοντα χώρο όπου μεγάλωσε με ιδιαίτερες ευαισθησίες στην φύση.
Μετά τον επαναπατρισμό του άρχισε να ασχολείται με την φωτογραφία και σημαντικό κίνητρο υπήρξε η ενασχόληση του με την Προσκοπική κίνηση η οποίακαι τον οδήγησε πιο κοντά στην απαράμιλλη και υπέροχη ομορφιά του Πηλίου.

Ασχολήθηκε ενεργά και συνειδητά με την καλλιτεχνική φωτογραφία το 1984, τραβώντας καλλιτεχνικές φωτογραφίες και παίρνοντας μέρος σε διάφορους τοπικούς διαγωνισμούς.
Κερδίζει διάκριση σε φωτογραφικό διαγωνισμό της τοπικής εφημερίδας η «Θεσσαλία» το 1986 ενώ συμμετέχει σε διάφορες φωτογραφικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο με πολλές φωτογραφικές διακρίσεις στο 500px.com, pixoto.com, youpic.com, jpgmag.com.

Οι γνώσεις και ικανότητες που διαθέτει στην ψηφιακή τεχνολογία, τον βοήθησαν πάρα πολύ στην φωτογραφική επεξεργασία και απόδοση του εικαστικού και καλλιτεχνικού ύφους και χρωμάτων που θέλει να αποδίδουν οι φωτογραφίες του. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην διαβάθμιση των χρωμάτων αρκετές φορές με έντονο κορεσμό, κοντινά πλάνα, και χρησιμοποιεί συνήθως ιδιαίτερες γωνίες λήψης.

Ο ίδιος δηλώνει πως δεν είναι ούτε επαγγελματίας, ούτε ερασιτέχνης φωτογράφος. «Είμαι ένας απλός παρατηρητής, κάτοχος ενός ταπεινού εργαλείου, ενός μαγικού ψαλιδιού που μπορεί να κόψει κομμάτια χώρου και χρόνου από έναν κόσμο υπαρκτό, ξέροντας πως σε ένα εκατοστό εικοστό πέμπτο του δευτερολέπτου όλα μπορούν να περάσουν σε μια άλλη διάσταση !

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.