Οι «Βάκχες» του Ευριπίδη στο «Αλώνι»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Απόψε Σάββατο 1η Αυγούστου στις 8 μ.μ. από ομάδα υπό την Λυδία Κονιόρδου

Θερινό σεμινάριο αρχαίου δράματος διοργανώνει φέτος το θέατρο «Αλώνι» με την ηθοποιό, σκηνοθέτη και καθηγήτρια Λυδία Κονιόρδου, από τις 20 Ιουλίου ως τις 2 Αυγούστου, στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας Πηλίου. Η μοναδική θέση μέσα στο δάσος και η εξαίρετη ακουστική του θεάτρου συνεργάζεται απόλυτα με την πρακτική μελέτη στο αρχαίο δράμα. Το θέμα είναι οι «Βάκχες» του Ευριπίδη όπου θα παρουσιαστούν σε μορφή παράστασης απόψε Σάββατο 1η Αυγούστου και θα προηγηθεί ομιλία του θεατρολόγου Βάλτερ Πούχνερ.

Η Λυδία Κονιόρδου απόφοιτη της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, γνωστή πλέον στο ευρύ κοινό για τις ερμηνείες και την έρευνα στο αρχαίο δράμα εκτός από τη υποκριτική και σκηνοθετική της σταδιοδρομία διδάσκει και σκηνοθετεί στην Ευρώπη, Αμερική και Κίνα και για 12 χρόνια υπηρέτησε την πολιτιστική αποκέντρωση και το θεσμό των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων σαν ηθοποιός, σκηνοθέτης, δασκάλα, διευθύντρια.
Ο Β. Πούχνερ δίδαξε επί 12 χρόνια Ιστορία Θεάτρου στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και από το 1989 διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα δίδασκε έως το 2006 Θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης και έχει δημοσιεύσει βιβλία και μελέτες για θέματα του ελληνικού και βαλκανικού θεάτρου, της συγκριτικής λαογραφίας, των βυζαντινών και νεοελληνικών σπουδών εν γένει, καθώς και της θεωρίας του θεάτρου και του δράματος.

Στο σεμινάριο συμμετέχουν 32 ηθοποιοί και σπουδαστές δραματικών σχολών που κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ασκούνται καθημερινά σε σωματικές και φωνητικές ασκήσεις μέσα στη φύση και στο θέατρο Αλώνι πάνω σε συγκεκριμένες τεχνικές στο αρχαίο δράμα υπό την διδασκαλία και καθοδήγηση της Λ.Κονιόρδου και διαμένουν στο χωριό. Η πρακτική τους εφαρμόζεται στο τραγικό έργο του Ευριπίδη Βάκχες. Αναμένεται με ενδιαφέρον η ανοιχτή παρουσίαση σε μορφή παράστασης με ζωντανή μουσική με ρυθμό και μέλος από τους ηθοποιούς που θα πλαισιώνονται από δύο καταξιωμένους στην παραδοσιακή μουσική μουσικούς, τον Γιάννη Καραμανιώλα στο νταούλι και τον Λαυρέντη Νίτη στο ζουρνά.
Η παράσταση θα είναι ανοιχτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο , απόψε Σάββατο 1η Αυγούστου ώρα 8 μ.μ. στο Θέατρο Αλώνι Άγιος Γεώργιος Νηλείας στο Πήλιο.
Επικοινωνία: Γιώργος Τριανταφύλλου. 24280 94211 – 6973339142 www.theatroaloni.gr, www.facebook.com/alonitheatro

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.