«Οι λιμαδόροι του κομοδέσιου»

Το νέο βιβλίο του συμπολίτη Γιώργου Καφενταράκη

Νέο βιβλίο έγραψε και κυκλοφόρησε, ο γνωστός Βολιώτης ζωγράφος Γιώργος Καφενταράκης. Το δεύτερο βιβλίο του γνωστού Βολιώτη ζωγράφου-εικαστικού Γιώργου Καφενταράκη με τίτλο «Οι λιμαδόροι του κομοδέσιου» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Παλμός».

Πρόκειται για συλλογή 18 διηγημάτων και δύο ποιημάτων ναυτικής θεματολογίας, με ιστορίες που διαδραματίζονται σε μακρινές θάλασσες και λιμάνια, που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη ως την τελευταία σελίδα του βιβλίου.

Ο τίτλος του βιβλίου «Οι λιμαδόροι του κομοδεσίου» παραπέμπει στους άντρες των πλοίων που σε κάθε ευκαιρία, στις τραπεζαρίες και στα καπνιστήρια των πελαγίσιων και λιμανίσιων συναθροίσεων – καφεδοσυνάξεων, ο καθένας από αυτούς, με κάποια σχετική δόση πολυλογίας, αναμειγνύει με τον δικό του τρόπο, την μαγεία των χρωμάτων από την παλέτα των θαλασσινών ηλιοβασιλεμάτων, με τους προβληματισμούς και τις υποθέσεις της στεριανής πραγματικότητας.

Ο συγγραφέας του βιβλίου Γιώργος Καφενταράκης, στις εισαγωγικές του σημειώσεις, καταγράφει τα σημεία των εμπνεύσεών του αναφέροντας : «Τότε , υποθέτω και τώρα, όλοι οι άνδρες των πληρωμάτων μετέφεραν στα πλοία τα στεριανά τους εσώψυχα και όταν ερχόταν η κατάλληλη στιγμή, τα έβγαζαν από τα βάθη της ψυχής τους για να τα απαξιώσουν… Ήταν πολλές οι στιγμές που το καπνιστήριο γινόταν εξομολογητήριο! Μια ομάδα ανθρώπων, που έπρεπε συμπλέοντας να συγχρωτιστούν και να αντέξουν όλοι τις ιδιοτροπίες και ιδιορρυθμίες όλων».

Ο Γιώργος Καφενταράκης γεννήθηκε στο Βόλο. Είναι ζωγράφος – εικαστικός , με πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έλαβε μέρος το 1984 και το 1988, στο λογοτεχνικό διαγωνισμό «Νίκος Καββαδίας» που οργάνωσε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (Υ.Ε.Ν.) κερδίζοντας (και τις δύο φορές) το Δεύτερο Βραβείο Ναυτικού Διηγήματος. Το 2009 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο με τον τίτλο «Σε μια αυλή της οδού Νικοτσάρα» (Δεκαπέντε… «Ιστορίες»).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.