Οι Gadjo Dilo, πρώτη φορά στον Βόλο

Το βράδυ του Σαββάτου στο Lab Art

Οι Gadjo Dilo για πρώτη φορά στον Βόλο… και όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «με όμορφη ενέργεια μας φέρνουν swing διασκευές έκπληξη και χορευτικούς ακουστικούς ρυθμούς~ ετοιμαστείτε για gypsy Jazz με άρωμα Ελληνικό. Στο Lab Art, το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015, ώρα 22:00 (πληρ. www.facebook.com/events/635635183206962/).

Οι Gadjo Dilo έχουν κατορθώσει να συνδυάσουν την μουσική ιδιοφυΐα του θρυλικού κιθαρίστα της gypsy swing Django Reinhardt και την Ελληνική μουσική σκηνή του ’50 και ’60. Με αφετηρία τους δύο αυτούς μουσικούς πολιτισμούς και με πειραματισμούς πάνω σε ήχους της jazz διασκευάζουν αγαπημένα ελληνικά τραγούδια κορυφαίων δημιουργών, δημιουργώντας μια δικό τους μουσικό στυλ, το “Manouche De Grec”.

Παράλληλα κάνουν ένα «πέρασμα» από τα αμερικανικά jazz standards, και γαλλικά τραγούδια του μεσοπολέμου, όπως Edith Piaf, Ella Fitzgerald, Sinatra .

Το συγκρότημα φαινόμενο έχει το δικό του ρεύμα όπου σταθεί, ενώνει δεξιοτεχνικά τη μαγεία της τσιγγάνικης jazz παράδοσης και το ελληνικό στοιχείο μιας άλλης εποχής. Μαζί τους το κοινό αναμένεται να λικνιστεί και να σιγοτραγουδήσει παρέα τους.

Μεγάλες στιγμές της καριέρας τους, πέραν της συμμετοχή τους σε δύο από τα σημαντικότερα εγχώρια φεστιβάλ (Nestorio River Festival και Ardas Festival), αποτελούν οι εμφανίσεις τους σε δύο από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ Τζαζ των Βαλκανίων το 2013. Gadjo Dilo – Απόψε Σάββατο 14 Μαρτίου ,Lab art – Βόλος, Πολυχώρος Τσαλαπάτα, Doors open 22:00. Τιμές 8 ευρώ προπώληση -10 ευρώ στο ταμείο. Πληροφορίες/κρατήσεις 2421 40 3454. Στους χορηγούς επικοινωνίας το «Ράδιο-Ένα 102,5» και το www.magnesianews.gr

Σημεία προπώλησης: Παπασωτηρίου βιβλιοπωλείο, Κουμουνδούρου με Δημητριάδος, Public store, Ογλ με Κονταράτου, Seven Spots (επί των οδών Καρτάλη, Πολυμέρη & Ευαγγελιστρίας), Διαδικτυακά στο Viva.gr ή με τηλέφωνο στο 11876 καθώς και σε ΟΛΑ τα καταστηματα Public | Seven spots | Παπασωτηρίου σε όλη την Ελλάδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.