Οπερέτα: Ο «Βαφτιστικός» απ΄την Βολιώτικη Χορωδία

Στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας 2, 3 & 4 Μαρτίου 2016, ώρα 9:00 μμ

Η Βολιώτικη Χορωδία παρουσιάζει την πιο δημοφιλή ελληνική οπερέτα, τον «Βαφτιστικό» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, σε τρεις παραστάσεις, 2, 3 & 4 Μαρτίου 2016, ώρα 9:00 μμ., στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας. Η οπερέτα «Ο Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη γράφτηκε σε μία στιγμή αισιοδοξίας και ελπίδας για την Ελλάδα.

Όταν πρωτοανέβηκε στις 18 Ιουλίου 1918 από τον θίασο Παπαϊωάννου, η εκπλήρωση της Μεγάλης Ιδέας φαινόταν εφικτή, η επέκταση των συνόρων ήταν γεγονός, οι γυναίκες έβρισκαν τη θέση τους στην ελληνική κοινωνία, η Αθήνα έμοιαζε να γίνεται σιγά-σιγά μια γοητευτική πόλη που σε λίγο λες και θα μπορούσε να σταθεί δίπλα στις πιο όμορφες πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Το αεράκι της Belle Epoque φυσούσε και ξεσήκωνε τα μυαλά και τις διαθέσεις του κόσμου, που ήλπιζε ότι σύντομα όλα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν. Αυτό το έργο επέλεξε να παρουσιάσει η Βολιώτικη Χορωδία, ελπίζοντας ότι θα εμποτίσει με λίγη από την δροσιά και την χαρά του τους θεατές, που τόση ανάγκη έχουν από ενέσεις αισιοδοξίας.

Ο κύριος Ζαχαρούλης, η σύζυγός του Βιβίκα, ο βαφτιστικός της Μάρκος Κορτάσης, ο αρχιτέκτων Πέτρος Χαρμίδης, η φίλη της Βιβίκας Κική, ο θείος της Βιβίκας Συνταγματάρχης και ο επίσης αρχιτέκτων Μαρτής, οι καλεσμένοι του ζεύγους Ζαχαρούλη και μία κομπανία τσιγγάνων πλέκουν μια διασκεδαστική φάρσα «εξαπατήσεων», ερωτικών διαθέσεων, παρεξηγήσεων και αποκαλύψεων, διανθισμένη με χορούς και πολλά τραγούδια. Μερικές από τις πολύ γνωστές μελωδίες του έργου είναι τα «Συ μου πήρες», «Τίκι-Τακ» («Η καρδιά μου πονεί για σας»), «Τον καιρό εκείνο τον παλιό», «Στ’ άγριο το δάσος» κ.ά.

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ευάγγελου Κακάλια, με την συμμετοχή ολόκληρης της Βολιώτικης Χορωδίας και διακεκριμένων καλλιτεχνών.

Τραγουδούν και παίζουν: Βιβίκα: Κατερίνα Αποστολοπούλου, Κική: Τζένη Χατζηδήμου, Ζαχαρούλης: Θωμάς Σκοτίδας, Πέτρος Χαρμίδης: Ιορδάνης Παπάζογλου, Συνταγματάρχης: Ευάγγελος Κακάλιας, Μάρκος Κορτάσης: Γιάννης Φελεσάκης, Αρχιτέκτων Μαρτής: Γαβριήλ Μουσκής. Στο πιάνο η Νεκταρία Παπαδημητρίου.

Μουσική διεύθυνση και διδασκαλία Χορωδίας: Στάσα Τζάλλα. Χορογραφίες: Βάσω Τηλιοπούλου με την Σχολή Χορού Chorus Line. Τιμή εισόδου 10 €, και 8 € για πολύτεκνους, τρίτεκνους, ανέργους και φοιτητές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.