Ο Σύλλογος των Απανταχού Μακρυραχιωτών τίμησε τη γυναίκα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου των Απανταχού Μακρυραχιωτών, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, στις 7 Μαρτίου, με θέμα «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα…». Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «στον ζεστό και φιλόξενο Πολυχώρο Τέχνης Φουντούλη, τα ενεργά μέλη του συλλόγου Ευαγγελία Πριτσίνη και Γιώτα Μαλαχιά, τίμησαν τη γυναίκα περνώντας, ακροθιγώς, από μια σύντομη ιστορική αναδρομή σε δικές τους σκέψεις που, κυρίως, αφυπνίζουν, ενθαρρύνουν και προτρέπουν τη σημερινή γυναίκα σε όσα δικαιούται και δεν κέρδισε ακόμη.

Οι ομιλίες κινήθηκαν με βασικό άξονα την αγάπη, τον αυτοσεβασμό και την αυτοεκτίμηση που η γυναίκα χρωστά στον εαυτό της, καθώς και την αναγκαία συμπαράσταση του άντρα στον δύσκολο και πολυδιάστατο ρόλο της. Οι ομιλήτριες τόνισαν τη γυναικεία παρουσία στον κόσμο ως σύμβολο ζωής, γονιμότητας, ακούραστης και ικανής προσφοράς σε κάθε τομέα. Δεν παρέλειψαν όμως να αναφερθούν στη βία, στον εξευτελισμό και στη βάναυση συμπεριφορά που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες της Αφρικής και πολλών ανατολικών χωρών, με αποτρόπαιες πράξεις όπως ο λιθοβολισμός ή η κλειτοριδεκτομή.

Τα κείμενα, η χρήση πολυμέσων και το εντυπωσιακό φωτογραφικό υλικό έντυσε η μαγική μουσική επένδυση του Μ. Χατζηδάκη, στοιχεία που επιμελήθηκαν οι κεντρικές παρουσιάστριες και κατάφεραν να συγκινήσουν, να ευαισθητοποιήσουν και να προβληματίσουν το κοινό. Οι παρευρισκόμενοι/ες, κατόπιν προτροπής της κ. Πριτσίνη και της κ. Μαλαχιά, συμμετείχαν σε εποικοδομητική συζήτηση, που πλαισίωσε και έκλεισε την όμορφη εκδήλωση με τις απόψεις τους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.