«Πάρτυ με φίλους» στο Ν. Πήλιο

Στοιχεία του Πάσχα, από Ορθόδοξη, Καθολική ή Προτεσταντική παράδοση

To “Πάρτυ με φίλους» είναι όταν οι επισκέπτες, οι οποίοι μπορεί να μην γνωρίζουν ο ένας τον άλλον εκ των προτέρων, καλούνται να μείνουν για λίγες μέρες σε έναν σπίτι/ξενοδοχείο στην εξοχή. Αυτή η βρετανική παράδοση έρχεται στην Ελλάδα για το Πάσχα 2015 στο Λαύκο, Νοτίου Πηλίου. Ωστόσο, όλες οι δραστηριότητες που προσφέρονται κατά την περίοδο των διακοπών θα είναι σε παραδοσιακό ελληνικό στυλ.
Αυτό θα είναι μόλις το δεύτερο Ελληνικό Πάσχα στο Λαγού Ράχη Country Hotel για τους Γάλλους και Βρετανούς ιδιοκτήτες. Σε τι διαφέρει από το καθολικό ή Προτεσταντικό Πάσχα όμως; «Στη Γαλλία, εκτός από την θρησκευτική σημασία του Πάσχα, κυρίως με τον ήχο των καμπανών της εκκλησίας, που είναι η στιγμή για τις σοκολάτες, συμπεριλαμβάνεται το” Poisson d’Avril »(ψάρι του Απρίλη)» λέει ο Christian. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένα συγκεκριμένο έδεσμα είναι το κέικ Simnel, ένα κέικ φρούτων με έντεκα μπάλες από αμυγδαλωτά που εκπροσωπούν τους πιστούς Αποστόλους.

Το πρόγραμμα στο Λαγού Ράχη περιλαμβάνει τη δυνατότητα να συμμετάσχετε το βράδυ της Παρασκευής στην περιφορά που γίνεται στην εκκλησία στο Προμύρι και τις εορταστικές εκδηλώσεις το βράδυ του Σαββάτου στην εκκλησία του παραθαλάσσιου χωριού της Μηλίνα. Η παραδοσιακή σούπα και το ψητό αρνί θα είναι φυσικά στο μενού το οποίο θα ακολουθήσουν βόλτες στα καλντερίμια του Λαύκου. Γεύματα σε παραλιακές ταβέρνες και μια επίσκεψη στο Τρίκερι μπορούν επίσης να οργανωθούν, καθώς και επισκέψεις στα δύο Μουσεία του Λαύκου, εκ των οποίων το ένα είναι αφιερωμένο στα ραδιόφωνα και είναι το μοναδικό στην Ελλάδα. Όπως και με τα ιδιωτικά «House Party» που λαμβάναν χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο τα παλιότερα χρόνια, έτσι και τώρα μπορείτε να συνομιλήσετε το βράδυ δίπλα στο τζάκι, να δειπνήσετε, να παίξετε χαρτιά ή απλά να ξεφυλλίσετε ένα βιβλίο.
«Το Πάσχα είναι μια παραδοσιακή χρονική περίοδος σε όλη την Ευρώπη για να ξεφύγει κανείς από τις πόλεις για το χωριό, για να απολαύσει τα λουλούδια, την άνοιξη και να επανασυνδεθεί με τη φύση.», Λέει η Sue. Πού καλύτερα από το όμορφο τοπίο του Νοτίου Πηλίου;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.