Παρουσιάζεται η «Σμύρνη μου αγαπημένη»

Το βιβλίο της Μιμής Ντενίση σήμερα Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου

Λόγος και μουσική, αναμνήσεις με μελωδίες στην αχλή του χρόνου θα κυριαρχήσουν στην παρουσίαση του βιβλίου «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση από τις εκδόσεις Πατάκη στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο σήμερα Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015 στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας με τη διοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου, της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών «Ίωνες», του Συλλόγου Μικρασιατών Ν.Ιωνίας «Το Εγγλεζονήσι», της Ένωσης Ποντίων Ν.Μαγνησίας, του Συλλόγου Καππαδοκών Ν.Μαγνησίας, του Συλλόγου Αν.Ρωμυλίας Ν.Μαγνησίας και με την υποστήριξη του περιοδικού “Wish”.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αννίτα Πρασσά Δρ Ιστορίας- προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους Ν.Μαγνησίας και η Άννα Πετσιάβα φιλόλογος – πρόεδρος της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών «Ίωνες». Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Μιμή Ντενίση, Χριστίνα Αλεξιάν και Μιχάλης Μητρούσης. Θα συμμετέχει ζωντανά η Ορχήστρα «Εστουδιαντίνα Ν.Ιωνίας Μαγνησίας» με τους μουσικούς Κυριάκο Γκουβέντα, Νίκο Μέρμηγκα, Γιάννη Τσέρτο και Γιάννη Πλαγιαννάκο με τη διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη και την ερμηνεία των τραγουδιών από τον Μπάμπη Τσέρτο. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει και θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.

Στο πλαίσιο της έρευνας για τη συγγραφή του έργου «Σμύρνη μου αγαπημένη», η Μιμή Ντενίση χρησιμοποίησε υλικό από τα πλούσια αρχεία του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, μαρτυρίες Ελλήνων, Τούρκων, Λεβαντίνων, πάνω από εκατό βιβλία ιστορικών, περιηγητών, λογοτεχνών, δημοσιογράφων αλλά και απλών ανθρώπων της εποχής. Επίσης χρησιμοποίησε υλικό από διδακτορικές διατριβές και μελέτες που δεν έχουν εκδοθεί, με αποτέλεσμα πολλά στοιχεία σχετικά με τα δραματικά γεγονότα της Σμύρνης να γίνονται για πρώτη φορά γνωστά στο ευρύ κοινό μέσα από το έργο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.