Παρουσιάζονται οι «Ακροβάτες της τύχης»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Στο ανοιχτό θέατρο του «Άξιον Εστί» στην Άλλη Μεριά

Ο Πολυχώρος Εκπαίδευσης και Ψυχαγωγίας άξιον εστί διοργανώνει την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 και ώρα 20:30 μ.μ., εκδήλωση στο ανοιχτό θέατρο του «άξιον εστί», (Προφήτη Ηλία 12, Άλλη Μεριά Βόλου), για να παρουσιάσει την καλοκαιρινή παράσταση των παιδιών του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης, με θέμα «Ακροβάτες της Τύχης».
Οι μαθητές του ΚΔΑΠ άξιον εστί θα ζωντανέψουν το μιούζικαλ της συγγραφέως Κέλλυς Σταμουλάκη μέσα από μουσικοχορευτικά και θεατρικά δρώμενα.
«Δύο νέοι πρίγκιπες ξεκινούν ένα μακρύ ταξίδι για τη σωτηρία της χώρας τους κι ακροβατούν ανάμεσα σε μυθικά τέρατα κι ευγενικά ξωτικά, σκοτεινές σκιές και σοφούς γέροντες, μαγικά ξόρκια κι αθάνατο νερό… Τί είναι όμως αλήθεια αυτό που αναζητούν; Και πού είναι κρυμμένο; Θα τα καταφέρουν να το βρουν και με ποιόν τρόπο; Ένα παραμύθι γεμάτο περιπέτειες, δράση και χιούμορ με ανθρώπους που γίνονται ήρωες όταν μαθαίνουν πως να σταθούν ανάμεσα στην τύχη και τη δύναμη της θέλησης…
Η Μοίρα, ο Βράχος, ο Ζέφυρος και όλοι οι πρωταγωνιστές του παραμυθιού θα αναδυθούν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μπροστά στα μάτια μας!
Τα παιδιά του ΚΔΑΠ άξιον εστί στέλνουν ένα μήνυμα σε όλους: Είμαστε όλοι ακροβάτες της τύχης! Πορευόμαστε με πίστη! Αγωνιζόμαστε με ισχύ και ανδρεία και επιστρέφουμε γεμάτοι καρπούς! Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
ΚΕΛΛΥ ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΗ
Συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός, στιχουργός. Γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε θέατρο στις δραματικές σχολές Βεάκη και Χατζίκου, σκηνοθεσία κινηματογράφου στο New York College. Είναι μέλος του Σ.Ε.Η. (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών), της Ε.Ε.Σ (Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών), της Α.Ε.Π.Ι και μέλος του Δ.Σ του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για Παιδιά και Νέους Greek Assitej.
Ως συγγραφέας έχει γράψει τα θεατρικά έργα για παιδιά (“Ακροβάτες της τύχης” θεατρικό έργο και ομώνυμη διασκευή σε παραμύθι με CD, καθώς επίσης τα “Ως την άκρη του ονείρου”, “Ιλιάδα” ελεύθερη θεατρική απόδοση από το Ομηρικό έπος, “Σταματήστε τη γη να κατέβω”, “Αναζητώντας τη Ραπουνζέλ”, “Πρίγκιπας και φτωχός” σε ελεύθερη θεατρική απόδοση από ομώνυμο του Μαρκ Τουέιν, “Δωδέκατη νύχτα” σε διασκευή από το ομώνυμο έργο του Σαίξπηρ, “Το μυστικό της Θαλασσοχώρας”, σενάρια για ταινίες μικρού μήκους, παραμύθια καθώς και οδηγό θεατρικού παιχνιδιού και θεατρικής αγωγής για εκπαιδευτικούς.

Έχει σκηνοθετήσει τις θεατρικές παραστάσεις για παιδιά: “Ακροβάτες της τύχης”, “Ως την άκρη του ονείρου”, “Σταματήστε τη γη να κατέβω…!”, “Το μυστικό της Θαλασσοχώρας” και δύο ταινίες μικρού μήκους σε σενάριο της ιδίας: “Η ωραία Λου” 2007, συμμετοχή στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας και “Τα λιλά μαντήλια” 2008, συμμετοχή στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, όπου απέσπασε βραβείο εύφημης μνείας από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, στο Διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ Πάτρας, όπου επίσης απέσπασε το βραβείο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ” για την ποιητικότητα της ταινίας και τέλος βραβείο Ενδυματολογίας στο “Φεστιβάλ Φανταστικού κινηματογράφου”.
Στιχουργικά συμμετέχει στο δίσκο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα “Ήρωες με καρμπόν” καθώς επίσης έχει γράψει στίχους για τις θεατρικές της παραστάσεις.
Σαν ηθοποιός συνεργάστηκε με διάφορους θιάσους.

Στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας για τη διαρκή επιμόρφωση εκπαιδευτικών πραγματοποίησε σεμινάρια θεατρικής αγωγής και θεατρικού παιχνιδιού για εκπαιδευτικούς. Επίσης, για χρόνια δίδαξε θεατρική αγωγή και θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Έχει επιμεληθεί τη διεύθυνση παραγωγής και την οργάνωση δεκάδων θεατρικών παραστάσεων για παιδιά, αλλά και για ενήλικες. Διαμορφώνοντας, μέσα στην πορεία της, μια συγκεκριμένη αντίληψη και άποψη για το θέατρο για παιδιά και θέλοντας να καταθέσει μια πρόταση υψηλής αισθητικής με στοιχεία ανανέωσης, ιδρύει το 2002 το θίασο “Αβάντι”, συγκεντρώνοντας γι’ αυτό το στόχο αξιόλογους συνεργάτες. Τα τελευταία χρόνια ο Θίασος “Αβάντι” στεγάζεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο στο οποίο έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεατρικού τμήματος κι έχει δημιουργήσει Θεατρικό και Μουσικοκινητικό Εργαστήρι για παιδιά και νέους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.