Περίπατος στα αρχαιολογικά ευρήματα της Μαγνησίας

Η δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», βρίσκονται σε εξέλιξη και στη Μαγνησία, από την Πέμτπη, με πλήθος εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό και τη μαθητική κοινότητα.

Οι διοργανωτές προσκαλούν το κοινό να ενημερωθεί αλλά και να ψυχαγωγηθεί συμμετέχοντας σε ενημερωτικές παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, θεματικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις, περιπάτους, πεζοπορίες, ποδηλατικές διαδρομές, καλλιτεχνικά δρώμενα κ.ά. Στα πλαίσια του εορτασμού οργανώνει ακόμη, τις ακόλουθες δράσεις για την Κυριακή:

Πρωινός περίπατος στο μυχό του Παγασητικού Κόλπου, από τους πρόποδες του λόφου της Γορίτσας και τα Πευκάκια στο Κάστρο του Βόλου.

Πρόκειται για έναν πολιτιστικό περίπατο με αφετηρία το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, ακολουθώντας τη διαδρομή μέσα από την παραλία του Βόλου και με στάσεις στα κυριότερα μνημεία της πόλης μέχρι τα Παλιά, όπου θα γίνει ξενάγηση στα αρχαία και βυζαντινά μνημεία.

Ημερομηνία εκδήλωσης: Κυριακή 29/5/2016 Ώρα εκδήλωσης: 11:00

Σημείο συνάντησης: Παραλία, μπροστά από το «Αθανασάκειο» Αρχ/κό Μουσείο Βόλου.

«Ένας περίπατος στην παλαιοχριστιανική πόλη των Φθιωτίδων Θηβών»

Πρόκειται για έναν πολιτιστικό περίπατο στα σημαντικότερα μνημεία της παλαιοχριστιανικής πόλης των Φθιωτίδων Θηβών. Τα μνημεία της πόλης αποτελούν όχι μόνο ένα κομμάτι του πολιτιστικού παρελθόντος αλλά και του ιστορικού παρόντος και σε συνδυασμό με το ευρύτερο φυσικό περιβάλλον αποτελούν έναν πνεύμονα ζωής στην πόλη της Νέας Αγχιάλου.

Ημερομηνία εκδήλωσης: Κυριακή 29/5/2016 Ώρα εκδήλωσης: 11:00

Σημείο συνάντησης: Φυλάκειο Αρχαιολογικού Χώρου Ν. Αγχιάλου

Επίσκεψη – περίπατο στην αρχαία Δημητριάδα, με αφετηρία το Ανάκτορο και διαδρομή μέχρι τη ρωμαϊκή ταβέρνα. Ημερομηνία εκδήλωσης: Κυριακή 29/5/2016 Ώρα εκδήλωσης: 11:00

Σημείο συνάντησης: Φυλάκιο Αρχαιολογικού Χώρου Ανακτόρου της αρχαίας Δημητριάδος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.