Πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων στην συνέλευση του «Διαζώματος»

Με τη συμμετοχή εθελοντών τοπικών συλλόγων

Η Ζ΄ Γενική Συνέλευση του «Διαζώματος», πραγματοποιήθηκε στις 19-21 Σεπτεμβρίου με κεντρικό θέμα την παρουσίαση της διαδρομής προστασίας/ανάδειξης της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, σε σύνδεση με τον τουρισμό, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με άξονα τα αρχαία θέατρα Δημητριάδος, Φθιωτίδων Θηβών και Λάρισας.
Στη διάρκεια της συνέλευσης, πέραν του απολογισμού που εγκρίθηκε ομόφωνα, παρουσιάστηκαν εισηγήσεις από στελέχη και φίλους του «Διαζώματος», αρχαιολόγους, μηχανικούς, μελετητές, οικονομολόγους, εκπαιδευτικούς, ειδικούς της ψηφιακής τεχνολογίας, πάνω στις οποίες θα οργανωθεί η δράση του «Διαζώματος» τον επόμενο χρόνο, τόσο για το πρόγραμμα των θεσσαλικών διαδρομών όσο και για τα άλλα έργα που συνεχίζονται ή δρομολογούνται. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην περαιτέρω ανάπτυξη των συνεργειών μεταξύ κρατικών δομών, τοπικών/αυτοδιοικητικών οργάνων, τοπικών κοινωνιών και επιχειρηματικής κοινότητας, πάντα με στόχο την άμεση απόδοση των έργων στην πραγματική οικονομία.
Στο πλαίσιο των εργασιών έγιναν ξεναγήσεις στα αρχαία θέατρα-άξονα του προγράμματος των θεσσαλικών διαδρομών και παρουσιάστηκαν από τους υπευθύνους εργασιών αρχαιολόγους οι εργασίες ανασκαφής, αποκατάστασης και ανάδειξής τους.
Στο τριήμερο των εργασιών μεγάλη και συγκινητική υπήρξε η συνεισφορά των εθελοντών του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου, του Συλλόγου Γυναικών Νέας Αγχιάλου, του Συλλόγου των Εν Θεσσαλία Οξυωτών , των Ενεργών Πολιτών της Λάρισας, του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ και του Γαλλικού Ινστιτούτου και ανεκτίμητος ο πλούτος, συναισθηματικός και μορφωτικός, που πρόσφεραν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που έγιναν στον χώρο των αρχαίων θεάτρων.

Το «Διάζωμα», ο Πρόεδρος και τα μέλη του οφείλουν θερμότατες ευχαριστίες στην Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Βόλου, ένα από τα παλαιότερα και σημαντικότερα ελληνικά μεικτά χορωδιακά σχήματα, και τον καταξιωμένο μαέστρο της Γιάννη Καρκάλα, στην ηθοποιό και μέλος του «Διαζώματος» Λυδία Κονιόρδου και στον πιανίστα -συνθέτη Τάκη Φαραζή, στον Κώστα Τσιάνο και στο Θεσσαλικό Θέατρο για τις εκδηλώσεις στα αρχαία θέατρα Δημητριάδας, Φθιωτίδων Θηβών και Λάρισας. Προσθέτοντας στη μαγεία του ιστορικού χώρου των θεάτρων τη δική τους υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα και το πάθος για την υπόθεση των αρχαίων θεάτρων, έτερψαν και συγκίνησαν. Ευχαριστούμε από καρδιάς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.