Πλούσιο το νέο εκδοτικό πρόγραμμα του ΜΙΝΩΑ

Μετά από ένα πλούσιο εκδοτικό πρόγραμμα, το 2014 έκλεισε δυναμικά για τις εκδόσεις Μίνωας ξεχωρίζοντας το βιωματικό μυθιστόρημα Στη σκιά του Μαύρου Ήλιου του δημοφιλούς δημοσιογράφου Σταμάτη Μαλέλη με θέμα τη γυναικεία κατάθλιψη, το επιτυχημένο μυθιστόρημα Το παράθυρο της Νεφέλης του Σπύρου Πετρουλάκη, το βραβευμένο ως καλύτερο εφηβικό βιβλίο (Οι Πένες της χρονιάς) Ημερολόγιο ενός κακομαθημένου της Ισμήνης Χ. Μπάρακλη αλλά και τη συνέχεια του εικονογραφημένου βιβλίου Μικρόπολη. Μη βιάζεσαι… Θα μεγαλώσεις! της Κέλλυς Αλχανάτη, για τους μικρούς μας φίλους που βιάζονται να μεγαλώσουν. Τέλος, ξεχώρισαν το κορυφαίο μυθιστόρημα του Πιερ Λεμέτρ Καλή αντάμωση εκεί ψηλά (Βραβείο Goncourt 2013), αλλά και το επίκαιρο Ποιοι κινούν τα νήματα στην Ευρώπη των δημοσιογράφων Κέρστιν Γκάμελιν και Ράιμουντ Λεβ το οποίο περιγράφει πώς λαμβάνονται στις Βρυξέλλες οι αποφάσεις που επηρεάζουν το μέλλον της Ευρώπης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το 2015 ξεκινάει και οι εκδόσεις Μίνωας υποδέχονται τη νέα χρονιά με ένα εκδοτικό πρόγραμμα που χαρακτηρίζεται από νέες σειρές και συνεργασίες σε όλους τους τομείς όπου δραστηριοποιούνται ενεργά τα τελευταία χρόνια, και συγκεκριμένα στη λογοτεχνία, στο δοκίμιο και φυσικά στο παιδικό βιβλίο. Το κοινό χαρακτηριστικό όλων των εκδόσεών μας είναι η άριστη εκδοτική ποιότητα σε προσιτές τιμές για όλους τους αναγνώστες. Παρακάτω ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή των βασικών τίτλων που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2015, ενώ σταδιακά θα προστεθούν και άλλα σημαντικά βιβλία που τώρα βρίσκονται υπό σχεδιασμό.

Στην κατηγορία Οικογένεια-Υγεία-Αυτοβελτίωση ξεχωρίζει η έκδοση του βιβλίου Αυτογνωσία: Πρώτο μέλημα στη ζωή του ψυχιάτρου Γιώργου Δημόπουλου καθώς και ένας απαραίτητος οδηγός για γονείς με τίτλο Πειθαρχία χωρίς ξύλο και φωνές, σε νέα επιμελημένη έκδοση με αναθεωρημένη μετάφραση.

Παιδικό και Εφηβικό Βιβλίο

Εξαιρετικά πλούσιο με πολλές νέες προτάσεις είναι το εκδοτικό πρόγραμμα των παιδικών και εφηβικών βιβλίων για το 2015.

Τον Φεβρουάριο μικρά και μεγάλα παιδιά θα υποδεχτούν έναν ανατρεπτικό και απίθανο μικρό εφευρέτη που ακούει στο περίεργο όνομα… Φρανκ Αϊνστάιν! Στο πρώτο βιβλίο της σειράς του Τζον Σέσκα θα γνωρίσουμε τον Φρανκ Αϊνστάιν που ζει με τον παππού του σε ένα εργοστάσιο επισκευών. Ο Φρανκ λατρεύει τις εφευρέσεις και, στην προσπάθειά του να λάβει μέρος σε έναν επιστημονικό διαγωνισμό, δημιουργεί χωρίς να το καταλάβει δύο απίθανα ρομποτάκια! Αλλά καθώς το ένα είναι έξυπνο και το άλλο όχι και τόσο… θα μπλέξουν όλοι μαζί σε μια απίθανη περιπέτεια! Πρόκειται για μια πρωτότυπη και χιουμοριστική ιστορία, με αξιαγάπητους ήρωες που δίνει στα παιδιά πολλές πληροφορίες που αφορούν τις επιστήμες της χημείας και της φυσικής! Τα δικαιώματα του βιβλίου έχουν πουληθεί σε 12 χώρες, ενώ το πρώτο βιβλίο της σειράς γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία στην Αμερική.

Στη σειρά Γαλάζια Βιβλιοθήκη θα προστεθούν σημαντικοί τίτλοι διαχρονικής αξίας. Στις αρχές του 2015 θα κυκλοφορήσει, εβδομήντα χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση, Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ, η πιο συγκινητική ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου και ένας συγκλονιστικός ύμνος στο ιδεώδες της ελευθερίας.

Επίσης, στην ίδια σειρά θα κυκλοφορήσει και Ο μικρός πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί. Η ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα έχει καθηλώσει παιδιά και μεγάλους για περισσότερο από μισό αιώνα και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να μας μαγεύει με την ευαισθησία της και την αθωότητά της. Πρόκειται για το πιο πολυδιαβασμένο και πολυμεταφρασμένο βιβλίο στον κόσμο. Η σειρά θα εμπλουτιστεί κατά τη διάρκεια του έτους με τις Περιπέτειες του Τομ Σόγιερ του Μαρκ Τουέιν και τον Ευτυχισμένο πρίγκιπα και άλλες ιστορίες του Όσκαρ Ουάιλντ.

Οι Λογοτεχνικές Εξερευνήσεις, η σειρά όπου κάθε βιβλίο της διαδραματίζεται σε μια διαφορετική περιοχή της Ελλάδας με στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά την ιστορία και την παράδοση της χώρας μας, εμπλουτίζεται με νέους συναρπαστικούς τίτλους. Αίνιγμα στο Αιγαίο είναι ο τίτλος του βιβλίου της Μαρίας Ρουσάκη με φόντο το νησί της Τήνου, ενώ ο Σπύρος Πετρουλάκης μάς μεταφέρει στο Ναύπλιο με το νέο του βιβλίο Στα χνάρια του Καποδίστρια.

Ο Λάμπης, ο γλυκός κακομαθημένος ήρωας της Ισμήνης Χ. Μπάρακλη επιστρέφει στο τρίτο βιβλίο της σειράς με το Ημερολόγιο ενός κακομαθημένου 3, ενώ το καλοκαίρι τα παιδιά θα γνωρίσουν και έναν υπέροχο γατούλη μέσα από το πρώτο παιδικό βιβλίο της Βάσιας Ακαρέπη.

Το φθινόπωρο εγκαινιάζεται και η συνεργασία μας με τον συγγραφέα Θάνο Κονδύλη και το παιδικό του βιβλίο με θέμα τις περιπέτειες της καθημερινής ζωής ενός παιδιού στην αρχαία Αθήνα. Μέσα από το βιβλίο τα σημερινά παιδιά θα μάθουν πώς ζούσαν οι συνομήλικοί τους τότε!

Λογοτεχνία

Στην κατηγορία της ξένης λογοτεχνίας το 2015 ξεκινάει με το νέο βιβλίο του Ντέιβιντ Νίκολς, σε μετάφραση της Έφης Φρυδά, με τίτλο Εμείς, το οποίο ήταν υποψήφιο για το βραβείο Man Booker 2014. Ο συγγραφέας με το προηγούμενο best seller Μία Ημέρα, το οποίο έγινε επιτυχημένη ταινία και μεταφράστηκε σε 40 γλώσσες, έφτασε τις 5 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, ενώ στα ελληνικά ξεπέρασε τα 15.000 αντίτυπα.
Στο νέο του βιβλίο ο συγγραφέας, ακολουθώντας τη διαδρομή του ήρωά του σε ένα ταξίδι σε επτά ευρωπαϊκές χώρες, μας εξιστορεί με τη μοναδική του γραφή την πορεία ενός γάμου από το ρομαντικό ειδυλλιακό ξεκίνημα ως το πιθανό τέλος.

Την άνοιξη θα γνωρίσουμε την πρωτοεμφανιζόμενη Έμα Χίλι και το συγκινητικό μυθιστόρημά της Η Ελίζαμπεθ αγνοείται (προσωρινός τίτλος), το οποίο απέσπασε το βραβείο Costa Book Award 2014 ως το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς από πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα. Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ αλλά παράλληλα και ένα συγκινητικό βιβλίο αναζήτησης της ηλικιωμένης Ελίζαμπεθ από τη συνομήλικη φίλη της που πάσχει από άνοια. Οι δύο γυναίκες «ερευνούσαν» μια ιστορία εξαφάνισης στα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, όταν θα χαθούν τα ίχνη της Ελίζαμπεθ με περίεργο τρόπο. Ένα υπέροχο ντεμπούτο το οποίο κέρδισε διθυραμβικές κριτικές στον ξένο Τύπο και γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία στη Μ. Βρετανία από μια πολλά υποσχόμενη

Το φθινόπωρο, το ελληνικό αναγνωστικό κοινό θα γνωρίσει για πρώτη φορά τη δύναμη και την αγωνία της αστυνομικής πένας του Πιερ Λεμέτρ μέσα από την ιστορία της Άλεξ. Μετά την έκδοση του βραβευμένου με Goncourt 2013 βιβλίου Καλή αντάμωση εκεί ψηλά, το ελληνικό αναγνωστικό κοινό θα διαβάσει τα αστυνομικά μυθιστορήματα του συγγραφέα, τα οποία γνωρίζουν διεθνή επιτυχία. Μέρος μιας συναρπαστικής τριλογίας, που αποτελείται όμως από τέσσερα βιβλία, το μυθιστόρημα Άλεξ είναι χαρακτηριστικό δείγμα γραφής του Γάλλου μετρ του αστυνομικού μυθιστορήματος. Αξίζει να πούμε ότι η μεταφορά του βιβλίου στη μεγάλη οθόνη βρίσκεται σε εξέλιξη με σκηνοθέτη και παραγωγό τον James B. Harris, οποίος συνεργάστηκε με τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ σε ταινίες όπως η Λολίτα.

Επίσης, θα κυκλοφορήσει το πρώτο βιβλίο της Λούσι Φόλεϊ με τίτλο The book of lost and found (προσωρινός τίτλος Το βιβλίο των απολεσθέντων). Το μυθιστόρημα αποτέλεσε θέμα συζήτησης στους λογοτεχνικούς κύκλους της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου στη Φρανκφούρτη το 2013 και τα δικαιώματα πουλήθηκαν σε αρκετές χώρες μετά από δημοπρασίες. Το βιβλίο αφηγείται τη συγκινητική ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που προσπαθεί να ανακαλύψει το παρελθόν της, μετά την αποκάλυψη της γιαγιάς της ότι η γυναίκα που τη μεγάλωσε δεν ήταν η βιολογική της μητέρα. Αγωνία και συναίσθημα στο αποκορύφωμά τους, σε μια ιστορία που ξεκινάει σήμερα και επιστρέφει στις ημέρες του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.

Στην πολύ επιτυχημένη σειρά Ξένη Κλασική Λογοτεχνία θα προστεθούν σταδιακά Η Δίκη του Φραντς Κάφκα σε νέα μετάφραση της Γιώτας Λαγουδάκου, η Λογική και Ευαισθησία της Τζέιν Όστεν σε ολοκαίνουργια μετάφραση της Αργυρώς Μαντόγλου και Ο παίκτης του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι σε μετάφραση από τα ρωσικά της Κίρας Σίνου. Στόχος της σειράς είναι να φτάσουν σε ένα πιο διευρυμένο αναγνωστικό κοινό έργα υψηλής συγγραφικής αξίας, χωρίς περικοπές, άρτια μεταφρασμένα, με σύγχρονη, λιτή και κομψή αισθητική.

Στην κατηγορία της ελληνικής λογοτεχνίας θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2015 το πρώτο βιβλίο της Χριστίνας Πομόνη με τίτλο Σιωπή σαν όρκος, ένα μυθιστόρημα που θα ενθουσιάσει και θα συγκινήσει κάθε αναγνώστη. Με φόντο τα Κύθηρα, η ιστορία της Έρρικας ξετυλίγεται γεμάτη ψέματα, λάθη και ανατροπές πριν από την απέλπιδα εξιλέωση…

Μετά το επιτυχημένο Μια συγγνώμη για την Εύα θα κυκλοφορήσει την άνοιξη και το νέο βιβλίο της Ιωάννας Νοταρά με τίτλο Απόφαση στιγμής. Ένα σύγχρονο μυθιστόρημα, μια πρωτότυπη ιστορία στην οποία παρουσιάζονται πολλές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στα συναισθήματα και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων. Την άνοιξη, επίσης, αναμένουμε και το νέο βιβλίο του Αλέξανδρου Νίκα με τίτλο Ένας αιώνας και μια νύχτα καθώς και το νέο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη Εξομολόγηση, που κυκλοφορεί μετά τη μεγάλη επιτυχία του βιβλίου Το παράθυρο της Νεφέλης.

Non Fiction
Στη σειρά Κοινωνία-Πολιτική-Φιλοσοφία θα κυκλοφορήσει Ο αναρχικός τραπεζίτης του Φερνάντο Πεσσόα σε νέα μετάφραση από τα πορτογαλικά του Έντσον Ρέις Μέιρα και πρόλογο του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το κορυφαίο βιβλίο του Σίγκουμντ Φρόιντ Πολιτισμός πηγή δυστυχίας σε νέα μετάφραση από τα γερμανικά του Γιώργου Σαγκριώτη. Στόχος της σειράς είναι νέοι αλλά και ώριμοι αναγνώστες να έρθουν σε επαφή με την πένα διακεκριμένων συγγραφέων, καθώς και με διαχρονικά έργα, συμβάλλοντας κατά αυτόν τον τρόπο στην ενίσχυση της κριτικής σκέψης.

Στην κατηγορία της εφηβικής λογοτεχνίας ξεχωρίζει το μυθιστόρημα Δεν είμαι η αδελφή μου της Μαίρης Σάββα-Ρουμπάτη. Η συγγραφέας αφηγείται την ανταγωνιστική σχέση δύο κοριτσιών μέσα σε μια σύγχρονη οικογένεια, περιγράφοντας γνώριμες συμπεριφορές.

Η κατηγορία του εικονογραφημένου βιβλίου περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές προτάσεις. Ο Νικόλας του βραβευμένου συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου έρχεται αντιμέτωπος με έναν ακόμα παιδικό φόβο στο βιβλίο Το σχολείο φοβάται τον Νικόλα, σε εικονογράφηση Γιώργου Σγουρού και επιστημονική επιμέλεια της ψυχολόγου Φιλιώς Τσουκαλά. Θα κυκλοφορήσουν επίσης το νέο βιβλίο της Κέλλυς Αλχανάτη με τίτλο Το παρεάκι των λουλουδιών καθώς και το Τούμπαλιν της Βάσιας Χατζηγιαννάκη με εικονογράφηση του Γιώργου Σγουρού, μιας θαλασσινής περιπέτειας που διαδραματίζεται στο Καστελόριζο!

Μέσα στο 2015 θα κυκλοφορήσει η ολοκαίνουργια σειρών εικονογραφημένων βιβλίων Κλασικοί θησαυροί, η οποία συλλέγει τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της παγκόσμιας και της ελληνικής λογοτεχνίας και τα παρουσιάζει διασκευασμένα για παιδιά έως 8 ετών ώστε να μην ξεχαστούν ποτέ! Η σειρά ξεκινάει με τον Ρομπέν των Δασών και τον Μόμπι Ντικ σε εξαιρετική απόδοση του Φίλιππου Μανδηλαρά, ενώ θα ακολουθήσουν ο Τομ Σόγιερ και Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες.

Και φυσικά όλη τη χρονιά θα έχουμε νέες κυκλοφορίες απίθανων βιβλίων ζωγραφικής, δραστηριοτήτων, βιβλίων με παζλ και αυτοκόλλητα, ιστοριών και παιχνιδιών με όλους τους αγαπημένους ήρωες της Disney αλλά και τον Spider-Man, τους Εκδικητές, τη Hello Kitty και για πρώτη φορά στην Ελλάδα βιβλία με τη νέα αγαπημένη ηρωίδα μικρών και μεγάλων gorjuss!

Το 2015 θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ανάπτυξη στις κατηγορίες της λογοτεχνίας και του δοκιμίου και το δυναμικό ξεκίνημα νέων σειρών στην κατηγορία του παιδικού βιβλίου, την προσθήκη νέων τίτλων σε υπάρχουσες σειρές στον παιδικό μας κατάλογο και τη διεύρυνση των συνεργασιών μας με σημαντικούς εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού. Το εκδοτικό μας πρόγραμμα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα βιβλία, τα οποία θα ανακοινώνονται σταδιακά κατά τη διάρκεια του έτους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.