«Πρωταγωνιστές» σε ντοκιμαντέρ για τη διατροφή αρχαιολογικοί χώροι της Μαγνησίας

Εγκρίθηκε το αίτημα της εταιρίας “ANEMON PRODUCTIONS” για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία αρμοδιότητας των Εφοριών Αρχαιοτήτων μεταξύ αυτών της Μαγνησίας και Λάρισας κατά το χρονικό διάστημα από 15 Μαρτίου έως 30 Ιουλίου 2016, στο πλαίσιο παραγωγής ντοκιμαντέρ με τίτλο «η Ιστορία της Διατροφής στην Ελλάδα από την προϊστορία μέχρι σήμερα».

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, που δημοσιεύτηκε σήμερα στη «Διαύγεια», προβλέπεται η κινηματογράφηση να πραγματοποιηθεί, εκτός περισχοινίσεων, ύστερα από έγκαιρη συνεννόηση των ενδιαφερομένων με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α. και σύμφωνα με τις υποδείξεις τους.

Η αεροκινηματογράφηση θα γίνει με χρήση drone να πραγματοποιηθεί αποκλειστικά σε οργανωμένους και περιφραγμένους αρχαιολογικούς χώρους, πριν από την έναρξη ή μετά τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας τους για λόγους αποφυγής ατυχημάτων σε βάρος των επισκεπτών και του προσωπικού, σύμφωνα με τον «Κανονισμό Πτήσεων Αερομοντέλων».
Όσον αφορά στην ασφάλεια των μνημείων, ο μηχανισμός θα πρέπει να κρατά σταθερή απόσταση 30 τουλάχιστον μέτρων από οποιοδήποτε μνημείο στην οριζόντιο και να πετά σε ύψος 100 τουλάχιστον μέτρων.

Σύμφωνα με τους όρους απαγορεύεται να μην γίνει καμία προσωρινή κατασκευή ή επέμβαση στα μνημεία για τις ανάγκες της κινηματογράφησης. Όσον αφορά στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας να μην μετακινηθούν τα αντικείμενα και οι λήψεις να πραγματοποιηθούν χωρίς την παρεμβολή της γυάλινης επιφάνειας.
Επιπλέον θα πρέπει να κατατεθεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες αντίγραφο του οπτικοακουστικού έργου, που πρόκειται να παραχθεί, προκειμένου να προσδιοριστούν τα τέλη χρήσης εικόνων του οπτικοακουστικού έργου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.