Σεμινάριο δημιουργικής γραφής στους «Πολίτες Εν Γνώσει»

Από το βραβευμένο συγγραφέα Γιώργο Σανιδά

Οι “Πολίτες Εν Γνώσει” ανακοινώνουν την έναρξη τμήματος Δημιουργικής Γραφής το Σαββατοκύριακο 29 & 30 Νοεμβρίου 2014 στο “ΠΟΛΙS” Τεχνών & Επιστημών με εισηγητή το βραβευμένο συγγραφέα Γιώργο Σανιδά. Στους σπουδαστές θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο του Συγγραφέα “Εγχειρίδιο Δόκιμου Συγγραφέα”
Ο Γιώργος Σανιδάς γεννήθηκε στη Σκιάθο και σήμερα ζει στη Θεσσαλονίκη όπου εργάζεται σαν οικονομολόγος. Ασχολείται παράλληλα με θέματα Κοινωνικής Οικονομίας και Τουρισμού, αρθρογραφώντας σε περιοδικά και εφημερίδες. Υπήρξε διευθυντής και συντάκτης του περιοδικού Ηλεκτρική Ενέργεια. Εξέδωσε, επίσης, τα βιβλία “Οι Συνεταιρισμοί των Ηλεκτρολόγων στην Κοινωνική Οικονομία” και “Έρευνα – Μελέτη για τον Τουρισμό και την Σκιάθο”.
Στο χώρο της λογοτεχνίας, επηρεασμένος απ’ τον σπουδαίο συμπατριώτη του Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, συγγράφει από τα παιδικά του χρόνια λογοτεχνικά έργα, κυρίως μυθιστορήματα, νουβέλες και θεατρικά.
Έχει εκδώσει τα βιβλία με τους παρακάτω τίτλους:”Πρωτοετής φοιτητής” (ποιητική νουβέλα), “Λοχία, γιατί (δεν) εκινήθης;” (μυθιστόρημα), “Το παιδί της βασίλισσας” (μυθιστόρημα).
Επιπλέον, ο συγγραφέας έχει ολοκληρώσει τη συγγραφή πέντε ανέκδοτων θεατρικών παραμυθιών.
Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 29 (Σάββατο) & 30 (Κυριακή) Νοεμβρίου σε σύνολο 8 ωρών.Αναλυτικά το Σάββατο το απόγευμα από τις 16.00-20.00 & την Κυριακή από τις 10.00-14.00

ΘΕΜΑΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
-Περί λογοτεχνίας (Ορισμός- Ιστορία όρου- Διακρίσεις – Ρεύματα- Σύγχρονη εποχή)
-Η αξία της γλώσσα
-Δημιουργική γραφή- ανάγνωση- κουλτούρα- κιτς- ήρωες
-Αφήγηση (Στάση- πλοκή- τεχνικές – οπτική γωνία- περιεχόμενο- χρόνος- σχήματα λόγου- θυσία)
-Πεζογραφήματα (tweet stories- διήγημα- χρονογράφημα- άρθρο- παραμύθι- δοκίμιο- νουβέλα- θεατρικό- σενάριο- μυθιστόρημα)
-‘Ωραίο και Υψηλό’- πραγματικότητα
-Πώς γράφεται ένα βιβλίο- πώς να εκδώσω το έργο μου (εκδόσεις –αυτοεκδόσεις)
-Τα βασικά συστατικά της αποτυχίας- ο συγγραφέας
Πληροφορίες, «καθημερινά 10.00-14.00 & 18.00-21.00 στη Γ. Καρτάλη 88 & Χατζηαργύρη.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2421021021 – 6980218621. Ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: www.peg.gr/eleuthera-panepistemia/bolos/demiourgike-graphe, e_mail: [email protected]

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.