Σεμινάριο Μελοποίησης Ποιητικού και Πεζού Λόγου

Συνεχίζεται με επιτυχία ο Κύκλος Σεμιναρίων Μελοποίησης Ποιητικού και Πεζού λόγου με εισηγητή τον συνθέτη Γιώργο Φουντούλη.

Το επόμενο Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο Τέχνης όπου θα παρουσιασθεί το ποίημα της Μίκας Μαυρογιάννη το οποίο μελοποίησε ο Γιώργος Φουντούλης στα πλαίσια του Σεμιναρίου.

Στο Σεμινάριο μπορούν να προσέλθουν και νέοι ενδιαφερόμενοι. Το Σεμινάριο παρακολουθούν σημαντικοί συγγραφείς – ποιητές οι οποίοι κάνουν το μάθημα εξαιρετικά ενδιαφέρον και εποικοδομητικό. Στο Σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντίγραφα ποιημάτων ή κειμένων που επιθυμούν να μελοποιηθούν. Τα Σεμινάρια θα πραγματοποιούνται Σάββατο ή Κυριακή (κατόπιν συνεννόησης με τους συμμετέχοντες), έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουν και ενδιαφερόμενοι από άλλες πόλεις.
Στόχοι των Σεμιναρίων Μελοποίησης να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες τις προϋποθέσεις με τις οποίες η μουσική και ο λόγος συναντιούνται με επιτυχία μέσα από τη δημιουργία ενός ποιοτικού – διαχρονικού τραγουδιού. Nα μελοποιηθούν ποιήματα ή κείμενα που πληρούν τις προϋποθέσεις – προδιαγραφές για την παραγωγή ενός καλού τραγουδιού. Να αποκτούν οι συμμετέχοντες ουσιαστικές γνώσεις (θεωρητικές και πρακτικές) καθώς και κριτήρια αισθητικής για την μελοποίηση, έτσι ώστε να μπορούν να γράφουν ποιήματα και πεζά που να πληρούν τις προδιαγραφές μιας καλής μελοποίησης.
Πληροφορίες – Εγγραφές, Δευτέρα ως Παρασκευή, ώρες: 6 – 9 μμ, Αντωνοπούλου 17, Βόλος, τηλ. 6938 790370, κα Σταυρούλα Στάμου, e-mail: [email protected]

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.