Σε Βολιώτη ηθοποιό το φετινό βραβείο «Δημήτρης Χόρν»

Ο 26χρονος Αργύρης Πανταζάρας αφιέρωσε το βραβείο στο Λευτέρη Βογιατζή

O Βολιώτης ηθοποιός Αργύρης Πανταζάρας είναι ο φετινός νικητής του βραβείου «Δημήτρης Χορν». Κατά τη διάρκεια της βράβευσής του στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Δημητρης Χορν», ο ταλαντούχος ηθοποιός αφιέρωσε τη νίκη του στον Λευτέρη Βογιατζή και στη φίλη του Έλλη. Τόνισε δε ότι ένα μέρος του ποσού του βραβείου θα το καταβάλει για προμήθειες για τροφή και την περίθαλψη των προσφύγων, ενώ το υπόλοιπο όπως είπε θα το διαθέσει για την ενίσχυση και τη σίτιση στα σχολεία.

Για τον Δημήτρη Χορν μίλησε ο πολυαγαπημένος ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής κι ήταν συγκινητικός: θυμήθηκε το πώς ο Χορν τον βοήθησε στα πρώτα του βήματα. Την εκδήλωση της απονομής χαιρέτησε ο Σταμάτης Φασουλής. Στο θεσμό του Βραβείου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη).Το Βραβείο «Δημήτρης Χορν» δίνεται για δέκατη έκτη χρονιά φέτος κι είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο.

Ο 26χρονος Αργύρης Πανταζάρας είχε προταθεί για το εν λόγω βραβείο χάρη στις ερμηνείες του στον μονόλογο “ΑΩ” σε σκηνοθεσία και διασκευή δική του, για τον ρόλο του Τρελού, στο έργο του Σαίξπηρ “Βασιλιάς Ληρ” σε σκηνοθεσία Τομάζ Παντούρ και για τον ρόλο του στον “Ρήσο” του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου».

Οι υπόλοιποι τρεις φιναλίστ ήταν ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης, ο Κωνσταντίνος Γώγουλος και ο Γιώργος Παπαγεωργίου. Από το 2001 έχουν τιμηθεί με το βραβείο οι Δημήτρης Ήμελλος, Αργύρης Ξάφης, Χρήστος Λούλης, Κώστας Βασαρδάνης, Νίκος Καρδώνης, Κώστας Γάκης, Γιάννος Περλέγκας, Θανάσης Αλευράς, Μάκης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Οικονόμου , Θάνος Τοκάκης, Δημήτρης Λάλος, Χάρης Φραγκούλης, Γιώργος Χρυσοστόμου και Μιχάλης Σαράντης.

Καλλιτεχνική οικογένεια

Ο Αργύρης όμως δεν είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης της οικογένειας Πανταζάρα, μιας και η αδερφή του Ίρις είναι επίσης ηθοποιός και ο αδερφός του Νίκος είναι φωτογράφος. Όπως είχε δηλώσει στο “Βήμα”: νομίζω ότι οι γονείς μου καλλιτέχνες θα ήθελαν να είναι… Το περιβάλλον που μεγαλώσαμε είχε πολλά στοιχεία τέχνης και προφανώς μας επηρέασε.

Από την ερχόμενη Παρασκευή 11/3 η Μαρία Κεχαγιόγλου με παρτενέρ τον Αργύρη Πανταζάρα παρουσιάζουν την Ραψωδία Υ΄ της «Οδύσσειας» του Ομήρου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου Τσίλλερ.

Με πληροφορίες από την Καθημερινή τη Lifo και το Βήμα

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.