Σε Βόλο και Τρίκαλα η Ανατολική Ρωμυλία

Στην υποδοχή των Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Βόλου παρέστη ο Σύλλογος Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας Βόλου, το απόγευμα της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου 2015, με τιμητικό άγημα χορευτών που έφεραν την παραδοσιακή φορεσιά και προπομπό το λάβαρο του συλλόγου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015 ο σύλλογος συμμετείχε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Μύλου των Ξωτικών στα Τρίκαλα όπου παρουσίασε χορευτικό πρόγραμμα από την Ανατολική Ρωμυλία και τη Βόρεια Θράκη. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώθηκε ημερήσια εκδρομή στα Τρίκαλα, όπου μέλη και φίλοι του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τη γειτονική πόλη, να διασκεδάσουν και να νοιώσουν την ιδιαίτερη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Μύλου των Ξωτικών.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Κυριάκος Κυτούδης, ευχαριστεί τόσο τους ιερείς του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας όσο και τους υπεύθυνους του Μύλου των Ξωτικών για την πρόσκληση και τη συνεργασία, καθώς και τα μέλη του συλλόγου που υποστηρίζουν τις ποικίλες δράσεις του συλλόγου.

Αξίζει να σημειώσουμε πως μετά τα Θεοφάνεια, το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 20.00 στο κέντρο Ενυδρείο θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του συλλόγου. Τη μουσική επένδυση της βραδιάς αναλαμβάνει ο Νίκος Μούτσελος και η Λίλιαν Τσιπτσέ στο τραγούδι».
romilia 1

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.