Παρουσιάζεται το νέο έργο “Περί ύψους” του Δημήτρη Σκύλλα

Στο οποίο προσεγγίζονται μεγάλες ιδέες όπως ο χρόνος, το σύμπαν, ο έρωτας, ο θάνατος και ο Θεός

Το νέο έργο του Βολιώτη μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Σκύλλα πρόκειται να παρουσιαστεί στο θέατρο “Πόρτα” την Τρίτη 19 Απριλίου. Το “ψηφιδωτό πνευματικών και προσωπικών εντυπώσεων” όπως αποκαλεί ο δημιουργός το έργο του που φέρει τον τίτλο “Περί ύψους” βασίζεται σε κείμενα μεταξύ άλλων και του επίσης Βολιώτη συγγραφέα Κώστα Βολιώτη καθώς και των Λένας Κιτσοπούλου, Αλεξάνδρας Κ*, Χρήστου Χρυσόπουλου και μουσικά έργα των Γιώργου Κουμεντάκη, Κορνήλιου Σελαμσή, George Crumb, F. Liszt, G. Kurtág και Δημήτρη Σκύλλα. Τα κείμενα στη σκηνή θα ερμηνεύσουν ο πρόσφατα βραβευθείς με το Βραβείο “Δημήτρης Χρον” Βολιώτης ηθοποιός Αργύρης Πανταζάρας και η Αριάννα Χατζηγαλανού.

Όπως αναφέρει ο δημιουργός πέντε μεγάλες ιδέες, ο χρόνος, το σύμπαν, ο έρωτας, ο θάνατος και ο Θεός, συγχρονίζουν την ενέργεια εξαιρετικών καλλιτεχνών και σηματοδοτούν μια συνθήκη: την έκφραση του Ύψους. Ο συνθέτης Δημήτρης Σκύλλας προσκαλεί δημιουργούς και ερμηνευτές από τον χώρο της μουσικής, της λογοτεχνίας και του θεάτρου, με σκοπό να εκφράσουν ατομικά και συλλογικά τη δική τους αίσθηση για τις Μεγάλες Ιδέες.

Έχοντας ως πυρήνα τη μουσική σύνθεση, από τον Liszt και τον Crumb, μέχρι τον Κουμεντάκη, τον Σκύλλα και τον Σελαμσή, τρεις σπουδαίοι ερμηνευτές στο πιάνο και το κουαρτέτο σαξοφώνων STAB προσεγγίζουν τον παλμό αυτών των ιδεών σε συνδυασμό με μικρές συγγραφικές πρεμιέρες και την παρουσία ηθοποιών, όλοι μαζί στα πλαίσια μιας κοινής εννοιολογικής τριβής.

Το ΠΕΡΙ ΥΨΟΥΣ δεν είναι μόνο μια μουσική συναυλία σύγχρονης μουσικής, αλλά ούτε παράσταση! Είναι ένα ψηφιδωτό πνευματικών και προσωπικών εντυπώσεων, όλες συγχρονισμένες σε λίγες απλές στιγμές.

Μουσική ερμηνεία: Τίτος Γουβέλης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Διονύσης Μαλλούχος (πιάνο), Guido de Flaviis με το κουαρτέτο σαξοφώνων STΑB (Guido De Flaviis, Στάθης Μαυρομάτης, Ηλίας Σαμσόνοφ, Κώστας Τζέκος)

Θέατρο Πόρτα – Λεωφ. Μεσογείων 59
Τρίτη 19 Απριλίου
Ώρα έναρξης: 21.15
Τιμές εισιτηρίων
10 ευρώ
8 ευρώ-ανέργων, ΑΜΕΑ, ομαδικό (άνω των 10 ατόμων)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.