Συναντήσεις με τον «Ερημοναύτη»

Βραδιά ποίησης και μουσικής με μελοποιημένα ποιήματα

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 στο ΚΑΦΕ ΣΑΝΤΑΝ (Εργ. Κέντρου 12) βραδιά ποίησης και μουσικής με μελοποιημένα ποιήματα από την ποιητική συλλογή της Έλενας Ψαραλίδου – Φιλιππιτζή «Θυμητάρι ενός Ερημοναύτη».

Τι γίνεται όταν τα ποιήματα διαφεύγουν από τις σελίδες του βιβλίου, αποκτούν δική τους κίνηση και φωνή και επιλέγουν να πάνε να συναντήσουν το κοινό τους ;

Μετά την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Θυμητάρι ενός Ερημοναύτη» στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου ακολουθούν συναντήσεις με διαφορετικό ύφος μέσα στην ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει το ιστορικό στέκι της πόλης μας ΚΑΦΕ ΣΑΝΤΑΝ.
Εκεί «Θα μιλήσουμε για το αφανές που σε κυριεύει απρόοπτα
όπως ένα κελάηδημα με ευωδιές υπόγειες αλώνει κάθε αντίσταση»

Απαγγελία–δραματοποίηση Γιώτα Θεολογίδου, Μάρθα Παπαθανασίου, Έλενα Ψαραλίδου, Γιώργος Παπαδόπουλος.
Στο ηλεκτρικό πιάνο η Κασσιανή Αμυγδαλίτση αυτοσχεδιάζει και τραγουδά μελοποιημένα από την ίδια ποιήματα της συλλογής.

Στο φλάουτο η Ζωή Τζίφα-Κρατήρα.

Η Έλενα Ψαραλίδου –Φιλιππιτζή, ξανθιώτισσα στην καταγωγή και πολίτης του Βόλου από το 1987, είναι νομικός και πιστοποιημένη διαμεσολαβήτρια. Ασχολείται με την ποίηση και την προφορική μετάδοσή της μέσα από την διαδραστικότητα της με τις άλλες τέχνες . Από το 1997 πραγματοποιεί ποιητικές εκδηλώσεις όπου οι στίχοι μεταγράφονταν σε μουσική , ζωγραφική, χορό , φωτογραφία , ο χώρος λειτουργεί ως σκηνικό και χρησιμοποιούνται στοιχεία θεατρικότητας. Εμψυχώνει την ποιητική σκηνή «Volos Poetry Slam» με την οποία από το 2010 παρουσιάζουν θεματικές ποιητικές δράσεις σε χώρους της καθημερινής ζωής πάνω σε θέματα που αφορούν την κοινωνία και τον άνθρωπο.

Είναι μέλος των διεθνών ποιητικών οργανώσεων Poetas Del Mundo και World Poetry Movement και έλαβε μέρος σε διεθνή συνέδρια ποίησης. Ποιήματά της μεταφράστηκαν στα Γαλλικά, Αγγλικά , Ιταλικά , Αραβικά , Αλβανικά, Ινδικά και Ισπανικά.
Δημοσίευσε τις ποιητικές συλλογές: «ΤO ΡΙΓΟΣ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ», εκδόσεις Πλέθρον ,1997, «ΤΗΣ ΑΘΕΑΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ / Face Invisible» , δίγλωσση έκδοση στα Ελληνικά και Γαλλικά, εκδόσεις Νησίδες, 2005, «ΑΦΗ ΣΚΙΩΝ», εκδόσεις Νησίδες, 2007, «ΣΩΜΑΤΑ ΛΟΓΙΑ», εκδόσεις Γαβριηλίδη, 2008 και «ΘΥΜΗΤΑΡΙ ΕΝΟΣ ΕΡΗΜΟΝΑΥΤΗ», Βόλος 2014.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.