Συναυλία για τη «θάλασσα των Ελλήνων»

Από το Μουσικό Σχολείο στο Συνεδριακό Κέντρο

Ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός , για την διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και το Μουσικό Σχολείο Βόλου , διοργανώνουν στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας , στα Μελισσάτικα , Μουσική Συναυλία με θέμα: «Η Θάλασσά μας , η Θάλασσα όλων των Ελλήνων» την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου , ώρα 7.30 μμ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «λίγες μόνον ημέρες μετά την συνολική παρουσίαση του Θεματικού έτους και την εμφάνιση της κασετίνας με το ημερολόγιο του 2015 και το Βιβλίο : «Ήρθαν τα καράβια τα Ζαγοριανά» , που έκανε αίσθηση για την αρτιότητα της εμφάνισης και το εύρος των πληροφοριών , πάνω σε ένα , μάλλον ξεχασμένο τομέα του Πηλιορείτικου Πολιτισμού , μία ακόμη πολύ επιτυχημένη συνεργασία της «Μαγνήτων Κιβωτού» και του Μουσικού Σχολείου Βόλου παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Θεματικού έτους 2015 με τίτλο: «Μάγνητες και ο πολιτισμός της θάλασσας».

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου ανταποκρινόμενο στο αίτημα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου , για συνεργασία όλων των φορέων πολιτισμού και εκπαίδευσης της περιοχής μας , παρουσιάζει ένα πολύ ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένο στη «Θάλασσά» μας, στη θάλασσα όλων των Ελλήνων.

Συμμετέχουν τα μουσικά σύνολα: Βυζαντινό Σύνολο με υπεύθυνο τον κ. Παυλίδη Ευάγγελο. Σύνολο Πιανιστικό με υπεύθυνους την Δέσποινα Μάργαρη και τον Γιάτσο Γεώργιο. Σύνολο Πολυπολιτισμικής μουσικής και αυτοσχεδιασμού με υπεύθυνο τον Πέπο Σάλεμ. Κιθαριστικό Σύνολο με υπεύθυνους την Ιλεάνα-Μαρία Μάρδα και τον Γιώργο Χατζηπολίτη, συμμετέχουν ο Χρήστος Λιολας και ο Χρήστος Σαρκατζής. Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής με χορωδία και ορχήστρα και υπεύθυνο τον Βασίλη Αγροκώστα , συμμετέχει ο Χρήστος Σαρκατζής.

Το μουσικό σύνολο «Νίκος Ξυλούρης» με υπεύθυνο τον Μιχάλη Χατζηκοτέλη, συμμετέχει η κ. Λυγερή Βλαχογιάννη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.