«Τα καλύτερα έρχονται» στο Cine Μεσόγειος

Συνεχίζεται το Cine Μεσόγειος στο θερινό σινεμά Εξωραϊστική.Από την ερχόμενη Τρίτη 9 – Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, θα προβληθεί η ταινία «Τα καλύτερα έρχονται» (Les beaux jours) Γαλλία (2014) Σκηνοθεσία: Μαριόν Βερνού Σενάριο: Μαριόν Βερνού και Φανί Σενέλ (από το μυθιστόρημά της «Μια κοπέλα με άσπρα μαλλιά / Une jeune fille aux cheveux blancs») Πρωταγωνιστούν: Φανί Αρντάν, Λοράν Λαφίτ, Πατρίκ Σενέ (94΄) Βραβείο Κοινού στο 15ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, Υποψηφιότητες στα Βραβεία Σεζάρ Καλύτερου Α΄ Γυναικείου και Β΄ Ανδρικού Ρόλου.

Η οδοντίατρος Καρολίν (Φανί Αρντάν) μόλις συνταξιοδοτείται και μια καινούρια ζωή ανοίγεται μπροστά της. Έχει πλέον ελεύθερο χρόνο για να ασχοληθεί με τις δυο μεγάλες κόρες της, τον σύζυγό της (Πατρίκ Σενέ) και πάνω από όλα τον εαυτό της. Σύντομα, όμως, αντιλαμβάνεται ότι αυτό το είδος ελευθερίας είναι συνώνυμο της πλήξης, με αποκορύφωμα το δώρο γενεθλίων της, που δεν είναι άλλο από μια κάρτα μέλους σε… club συνταξιούχων. Εκεί, γνωρίζει νεαρό καθηγητή πληροφορικής (Λοράν Λαφίτ), ο οποίος υποκύπτει στη γοητεία της. Τότε, η Καρολίν θα βιώσει μια δεύτερη νεότητα, θα ερωτευτεί το νεαρό άντρα, θα γευτεί πρωτόγνωρες εμπειρίες, θα επαναστατήσει και θα αιφνιδιάσει την οικογένεια και τον κοινωνικό της περίγυρο.

Μια αισιόδοξη ταινία για τη ζωή και τις κινητήριες δυνάμεις της, που σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία στη Γαλλία, με πρωταγωνίστρια την άκρως γοητευτική Φανί Αρντάν (Fanny Ardant) έρχεται να μας κρατήσει παρέα αυτό το καλοκαίρι. Η διάσημη γαλλίδα σταρ γεννήθηκε το 1949 σε μια μικρή ιστορική πόλη της κεντροδυτικής Γαλλίας (Saumur, Maine-et-Loire) και μεγάλωσε στο Μονακό, μέχρι τα 17 της, οπότε και μετακόμισε στην Aix-en-Provence, για να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες. Από το 1976 έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 50 ταινίες. Μεγάλες επιτυχίες της: Η γυναίκα της διπλανής πόρτας (1981), Οπωσδήποτε την Κυριακή (1983), Ευτυχώς που δεν είσαι γυναίκα / Pédale douce (1996, Βραβείο Σεζάρ Α’ Γυναικείου Ρόλου), Κάλλας για πάντα (2001), 8 Γυναίκες (2002) κ.α. Εδώ ερμηνεύει καταπληκτικά έναν από τους πιο απαιτητικούς ρόλους της καριέρας της. Στο ρόλο του συζύγου της διακρίνεται ο εξαιρετικός ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης Πατρίκ Σενέ (Patrick Chesnais), γεννημένος στο Παρίσι το 1947. O ανερχόμενος ηθοποιός Λοράν Λαφίτ (Laurent Lafitte), γεννημένος στο Παρίσι το 1971, συμπρωταγωνιστεί στο ρόλο του νεαρού εραστή. Η Μαριόν Βερνού (Marion Vernoux) σκηνοθετεί υποδειγματικά τις αναζητήσεις της ώριμης ηρωίδας της, ισορροπώντας ιδανικά το κωμικό με το δραματικό στοιχείο της ίδιας της ζωής. Για το σενάριο της ταινίας συνεργάστηκε με τη συγγραφέα και σεναριογράφο Φανί Σενέλ (Fanny Chesnel), γεννημένη στο Παρίσι το 1980, διασκευάζοντας το μυθιστόρημα με τίτλο «Une jeune fille aux cheveux blancs» (Μια κοπέλα με άσπρα μαλλιά»), που είναι και το πρώτο της Σενέλ, γραμμένο το 2011.

Η γαλλίδα σκηνοθέτιδα και σεναριογράφος Μαριόν Βερνού (Marion Vernoux) γεννήθηκε το 1966 στα ανατολικά προάστια του Παρισιού (Montreuil-sous-bois, Seine-Saint-Denis) από μητέρα διευθύντρια casting και πατέρα σκηνογράφο. Εγκατέλειψε τις εγκύκλιες σπουδές της στην τελευταία τάξη για να ασχοληθεί με το σινεμά. Το 1994 σκηνοθέτησε την πρώτη της ταινία μεγάλου μήκους (Personne ne m’ aime). Λαμβάνοντας ενθουσιώδεις κριτικές για το εκκεντρικό της ύφος, συνέχισε με την ταινία Love etc (1996), διασκευή του best-seller του Julian Barnes. Ακολούθησαν οι ταινίες Rien à faire (1999) και Reines d’ un jour (2001). Συνέχισε να κινείται στο ίδιο πνεύμα μεταξύ φαντασίας και μελαγχολίας με την ταινία À boire (2004). Η Μαριόν Βερνού είναι μητέρα δυο κοριτσιών από τον γάμο της με τον γνωστό γάλλο σκηνοθέτη Ζαν Οντιάρ (Jacques Audiard), γνωστό από τις ταινίες Σώμα με σώμα (2012), Ένας προφήτης (2009), Πάνω στα χείλη μου (2001), Κοίτα τους άντρες όταν πέφτουν (1991).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.