Τα «Λογοτεχνικά Απογεύματα της Κυριακής»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Έναρξη με το λογοτέχνημα του Αλ. Σακίπη, «Έτσι η γη ξαναβλάστησε»

Το λογοτέχνημα του Αλ. Σακίπη, «Έτσι η γη ξαναβλάστησε» θα είναι το εναρκτήριο μυθιστόρημα του Πρώτου Κύκλου των Λογοτεχνικών Απογευμάτων της Κυριακής που κάνουν πρεμιέρα την επόμενη Κυριακή 22 Νοεμβρίου, στις 6 και μισή το από-γευμα στον Πολυχώρο Τέχνης Φουντούλη.

sakipisΠρόκειται για ένα συναρπαστικό λογοτέχνημα που αφηγείται τον Βίο και την Πολιτεία μιας απλής ελληνίδας που στο πρόσωπό της σκιαγραφείται η ίδια η Ελλάδα, από την επανάσταση του 21 ως τις μέρες μας. Και επιλέχτηκε για να δώσει το στίγμα της καινούργιας καλλιτεχνικής δραστηριότητας του Βασίλη Μητσάκη και της Αμαλίας Γκιζά, που δεν είναι άλλο από το να προκαλέσει μεταξύ των ελλήνων δημιουργών και των ακροατών έναν σιωπηλό διάλογο, ένα ερέθισμα αυτογνωσίας και συνυπευθυνό-τητας και να προσφέρει μια εκλεκτική ψυχ-αγωγία, λίγη χαρά και μια κάποια αισιο-δοξία, σ’ αυτούς τους απαισιόδοξους και καταθλιπτικούς καιρούς που βιώνουμε, πως μπορεί, είναι δυνατόν «τούτη η γη να ξαναβλαστήσει….».

Τα Λογοτεχνικά Απογεύματα της Κυριακής, που οι δημιουργοί τους φιλοδοξούν να γίνουν θεσμός για τη πόλη του Βόλου, θ’ αρχίζουν με δυο ποιήματα ελλήνων ποιητών και θα κλείνουν με μικρά δοκιμιακά επιμύθια ελλήνων στοχαστών. Στην πρεμιέρα θ’ ακουστούν προλογικά ένα απόσπασμα από την Ιλιάδα του Ομήρου και το ποίημα του Κώστα Βάρναλη «οι πόνοι της Παναγιάς». Θα ακολουθήσει η ανάγνωση του πρώτου κεφαλαίου του μυθιστορήματος «Έτσι η γη ξαναβλάστησε….» και η πρεμιέρα θα ο-λοκληρωθεί με μικρά δοκιμιακά επιμύθια των ελλήνων στοχαστών και ποιητών, Σό-λωνα 6ος π.χ. αιώνα, Δημοσθένη 4ος π.χ. αιώνα και των σύγχρονων Παπαδιαμάντη και Ελύτη. Το πρόγραμμα κάθε Κυριακή θα το επενδύει ο Γιώργος Φουντούλης με τις μουσικές παρεμβάσεις με την κιθάρα του.

Τα Λογοτεχνικά Απογεύματα της Κυριακής πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Φορέα της «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΥ» και του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ) και με την στήριξη των Πολιτιστικών φορέων της πόλης μας: Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών, Λύκειο των Ελληνίδων Βό-λου, Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας (ΙΩΝΕΣ), Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας (ΤΟ ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙ), Ελληνογαλλι-κός Σύνδεσμος, Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Μαγνησίας, και Ηπειρωτική Α-δελφότητα νομού Μαγνησίας.

Την πρεμιέρα θα τιμήσει με την παρουσία του ο εμπνευστής και δημιουργός της «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΥ», Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυ-ρού κ. Ιγνάτιος. Την Κυριακή στις 22 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στον Πολυχώρο Τέχνης Φουντούλη, Αντωνοπούλου 17, μεταξύ Δημητριάδος και Ιάσονος στο κέντρο της πόλης του Βόλου. Λόγω περιορισμένου χώρου φροντίστε να κρατήσετε θέσεις στο τηλ. 6909127982, 6 με 9μ μ.μ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.