«Τα πλήκτρα της Σιωπής» ταξιδεύουν … στο Βόλο

Αυτή τη Δευτέρα παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Μαίρης Γκαζιάνη

Το νέο βιβλίο της συγγραφέως Μαίρης Γκαζιάνη «Τα πλήκτρα της Σιωπής» από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στις 19.00 στο “ΠΟΛΙS” Τεχνών και Επιστημών, στην οδό Γ. Καρτάλη 88 & Χατζηαργύρη, στο Βόλο
Η Αλέξια είναι μια εικοσιπεντάχρονη καθηγήτρια, προερχόμενη από εύπορη οικογένεια, που ο πρώτος διορισμός της, την στέλνει σ΄ ένα απόμακρο νησί της Ελλάδας.
Ο Νικολάι είναι ένας σαραντάχρονος πιανίστας που ζει ολομόναχος στο αρχοντικό σπίτι ενός λόφου του νησιού.
Οι νότες της μουσικής που εκπέμπονται από το σπίτι του λόφου και διαχέονται στην ατμόσφαιρα, μαγεύουν την Αλέξια, η οποία ρίχνεται στην αναζήτηση της πηγής της.
Ένας έρωτας αναδύεται σε ρυθμούς πιανίσιμο, αντάντε, κρεσέντο, φόρτε της μουσικής του Νικολάι. Οι μυστικοπάθειες, οι εξομολογήσεις, μια τυχαία ανακάλυψη, αλλά και η μοίρα καθοδηγούν τον έρωτα στην τελική πορεία του. Θα επιζήσει;
Η ιστορία διαδραματίζεται, πολλά χρόνια πριν, σε κάποιο μακρινό νησί της Ελλάδας, όπου ακόμα την διηγούνται, άλλοτε σαν μύθο κι άλλοτε σαν πραγματικότητα.
Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας η Αγγελική Καραμπατζάκη, Κοινωνιολόγος-Σύμβουλος Σταδιοδρομίας ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει ο Πρόεδρος των «Πολιτών Εν Γνώσει» και Ραδιοφωνικός Παραγωγός Νίκος Τζούμας.

Η συγγραφέας
Η Μαίρη Γκαζιάνη γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και ζει μέχρι σήμερα. Εργάσθηκε ως τραπεζικός ενώ ερασιτεχνικά ασχολήθηκε με τη φωτογραφία, διατελώντας δραστήριο μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (ΕΦΕ) και λαμβάνοντας μέρος σε εκθέσεις και διαγωνισμούς, με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό της. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη ζωγραφική, παίρνοντας τα πρώτα της μαθήματα από το ζωγράφο Γιώργο Σεκόφσκι. Μετά από αμέτρητες ώρες υπομονής και επιμονής και με πολλή αγάπη για τη ζωγραφική, το Μάιο 2010 τα έργα της παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά σε ατομική έκθεση. Ακολούθησαν άλλες τέσσερις ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, στην Καλαμάτα τον Δεκέμβρη 2011, στην Σκόπελο τον Αύγουστο 2012, στην Νάουσα τον Απρίλιο 2013 και στα Ιωάννινα τον Ιούνιο 2013. Τον Ιούλιο 2013 έλαβε μέρος στην ελληνοτουρκική έκθεση ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε στην Ίμβρο. Επίσης έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Όλοι οι πίνακές της είναι λάδι σε καμβά και η θεματική τους δεν περιορίζεται σε ενός είδους θέμα.
Εδώ κι δυο χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή. Καταγράφει το στιγμιαίο συναίσθημά της την ποιητική συλλογή με τίτλο «Σου γράφω…» που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2012 από τις εκδόσεις βιβλιοπωλείο ΑΒΑΚΑΣ. Τον Σεπτέμβρη 2013 κυκλοφορεί το μυθιστόρημά της με τίτλο ΕΝΑ ΦΕΓΓΑΡΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ από τις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και τον Ιούνιο 2014 το μυθιστόρημα ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ. Επίσης γράφει στίχους, είναι η δημιουργός των στίχων του τραγουδιού «Για όλα αυτά που είσαι» σε μουσική Σάκη Τσιλίκη, του «Απόψε» σε μουσική Γιάννη Βαμβακάρη και «ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΕ ΘΕΛΩ» σε μουσική και ερμηνεία Χλόης Λάμπρου. Δημοσιεύει συνεντεύξεις καλλιτεχνών στο now24.gr και ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο εδώ και τέσσερα χρόνια.
Υπήρξε ραδιοφωνική παραγωγός στο διαδικτυακό ραδιόφωνο http://magicradiolive.listen2myradio.com την περίοδο 2012-2013. Πληροφορίες στη γραμματεία στα τηλέφωνα 2421021021, στο 6980218621 ή στην ιστοσελίδα των Πολιτών Εν Γνώσει: http://www.peg.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.