Τιμητική ημερίδα – αφιέρωμα στο λογοτεχνικό έργο του Ηλία Λεφούση

Το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων και το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τους Δήμους Βόλου και Ρήγα Φεραίου, το Μουσείου Ηλία Λεφούση, τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Κερασιωτών Μαγνησίας, το Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κερασιάς και τα ΓΑΚ Μαγνησίας, οργανώνουν στο αμφιθέατρο Σαράτση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ημερίδα – αφιέρωμα για το λογοτεχνικό έργο του αείμνηστου πηλιορείτη συγγραφέα Ηλία Λεφούση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαΐου, ημέρα Δευτέρα, με ώρα έναρξης τις 7.30μ.μ. με ομιλητές και αντίστοιχα θέματα τους :

Βασίλη Αναγνωστόπουλο, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Η χειρ μου θα χαθεί, η υπογραφή μου θα μείνει». Προσέγγιση στην τριλογία «Χωρικοί» του Ηλία Λεφούση». Ιάσονα Ευαγγέλου, συγγραφέα – λογοτέχνη «Ο Ηλίας Λεφούσης και η λογοτεχνική κοινωνιολογία της Θεσσαλίας». Μπάμπη Αλεξάνδρου, ηλεκτρονικό μηχανικό- πρόεδρο του ΚΙΠΟΚΕ «Η τριλογία του Ηλία Λεφούση «Χωρικοί» και η Κερασιά». Ανίττα Πρασσά, ιστορικό- διευθύντρια των ΓΑΚ Μαγνησίας «Ο Ηλίας Λεφούσης και το Εργατικό Κίνημα του Βόλου». Κώστα Λιάπη, ερευνητή- λαογράφο «Η «τοπική ιστορία» με τη ματιά και τη γλώσσα του Ηλία Λεφούση».
Στην αρχή της εκδήλωσης θα προβληθεί ψηφιακή παρουσίαση των βιβλίων του Ηλία Λεφούση με επιμέλεια του εικαστικού και συγγραφέα Γιώργου Καφενταράκη, ενώ ενδιάμεσα των ομιλιών ο ηθοποιός και συγγραφέας Βασίλης Μητσάκης θα διαβάσει αποσπάσματα από το λογοτεχνικό έργο του τιμώμενου. Συντονίστρια της ημερίδας θα είναι η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.