Στο Βόλο η Αλκυόνη Παπαδάκη

Την Πέμπτη 26 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στον Πολυχώρο Public

Το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο «Θα ξανάρθουν τα χελιδόνια» θα παρουσιάσει στο Βόλο, στον Πολυχώρο Public (Όγλ 29 – Κονταράτου 9) η συγγραφέας Αλκυόνη Παπαδάκη την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2015 στις 7 το απόγευμα στο πλαίσιο εκδήλωση που διοργανώνουν οι εκδόσεις «Καλέντης» και τα Public σε συνεργασία με το Σύλλογο Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ» και το περιοδικό “Wish”.
Η αγαπημένη των αναγνωστών Αλκυόνη Παπαδάκη θα συνομιλήσει με το κοινό ενώ η παρουσίαση θα γίνει από τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο.
Το βιβλίο «Θα ξανάρθουν τα χελιδόνια» έχει κεντρική ηρωίδα την Ολάνθη που προσπαθεί να επιβιώσει σε μια κοινωνία αντιθέσεων εκεί όπου η σκληρότητα συμπορεύεται με την κατανόηση, το δάκρυ με το γέλιο, η αγάπη με το μίσος. Η ηρωίδα κουβαλώντας ένα παρελθόν που η ίδια ακόμα αγνοεί με μοναδικό στήριγμα φίλη της Μαλαματένια ζει σε ένα κόσμο γεμάτο δεινά. Δίπλα της πολυάριθμα πρόσωπα που ζούνε τις δικές τους πολυτάραχες ζωές κι ένας ήρωας που αφηγείται τη δική του ζωή με τη δική του εκδοχή. Στο νέο της μυθιστόρημα η Αλκυόνη Παπαδάκη ξεδιπλώνει τις ζωές των ηρώων της με σοφία και επίγνωση ότι η αντοχή ξεπερνά την ανοχή και η επιμονή την υπομονή.

Η Αλκυόνη Παπαδάκη
alkpapadaki
Η Αλκυόνη Παπαδάκη γεννήθηκε στο Νιο Χωριό, κοντά στα Χανιά. Αφού αποφοίτησε από τη Γαλλική Σχολή, ήρθε στην Αθήνα με το όνειρο να αλλάξει τον κόσμο. Με την εμφάνισή της στη λογοτεχνία κατέκτησε το αναγνωστικό κοινό, το οποίο την ακολουθεί πιστά σε όλη τη συγγραφική πορεία της, ενώ οι κριτικοί τη χαρακτηρίζουν ως «το φιλαράκι του αναγνώστη», «την ψυχαναλύτρια συγγραφέα», «τη συγγραφέα των μπεστ σέλερ», «την ήρεμη δύναμη στον χώρο της λογοτεχνίας». Πολυγραφότατη, με δεκαεπτά βιβλία στο συγγραφικό ενεργητικό της, ξεκίνησε να γράφει από παιδί, το πρώτο της γραπτό, όπως έχει δηλώσει η ίδια, «ήταν ένα ραβασάκι στον Θεό». Τα έργα της, τα οποία ανήκουν στη σύγχρονη μυθιστορία και διακρίνονται για την προσωπική, λυρική γραφή της, κυκλοφορούν αποκλειστικά από τις Εκδόσεις Καλέντη. Έχει εκδώσει πλήθος βιβλίων που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Έργα της: «Το κόκκινο σπίτι», «Η μπόρα», «Το χρώμα του φεγγαριού», «Σκισμένο ψαθάκι», «Αμάν… αμάν! », «Οι κάργιες», «Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα», «Το τετράδιο της Αλκυόνης», «Βαρκάρισσα της χίμαιρας», «Στον ίσκιο των πουλιών», «Ξεφυλλίζοντας τη σιωπή», «Στο ακρογιάλι της ουτοπίας», «Το ταξίδι που λέγαμε, » «Αν ήταν όλα… αλλιώς», «Τι σου είναι η αγάπη τελικά…», «Σ’ ένα γύρισμα της ζωής», «Θα ξανάρθουν τα χελιδόνια».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.