«Τραγούδια ελαφρά σε άσπρο μαύρο…»

Συναυλία στην Π. Ηλεκτρική τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου

Στην πλούσια πολιτιστική του δραστηριότητα, ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων , δεν είχε μέχρι τώρα συμπεριλάβει και Μουσικές συναυλίες. Ο Σύλλογος έχει οργανώσει εκθέσεις Ζωγραφικής , Υφαντικής Τέχνης, παρουσιάσεις βιβλίων και προβολές κινηματογραφικών ταινιών.
ΘΩΜΑΣ
Επιπλέον συνεργάστηκε και με άλλους φορείς, οργανώνοντας ομιλίες, συζητήσεις , προβολές και θεατρικές παραστάσεις.
Οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται χωρίς να παρεκκλίνει από τον κύριο σκοπό του, που είναι να συγκεντρώνει όσους κατά καιρούς φιλοξενήθηκαν στις Παιδοπόλεις, να ξαναζωντανεύει μνήμες και να δημιουργεί προοπτικές αλληλεγγύης μεταξύ των Αποφοίτων Παιδοπόλεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «έφτασε λοιπόν η στιγμή για την διοργάνωση μιας μουσικής συναυλίας, που έχει τον τίτλο:
«Τραγούδια Ελαφρά σε άσπρο μαύρο…». Η συναυλία θα γίνει στην Π. Ηλεκτρική τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015 , ώρα 19.30.

Ο γνωστός Μαέστρος Γιώργος Διαμαντόπουλος , ευγενικά προσφέρθηκε και οργάνωσε μια εξαιρετική μουσική εκδήλωση , η οποία θα συζητηθεί στους μουσικούς κύκλους της πόλης μας.
Θα τραγουδήσουν γνωστοί καλλιτέχνες της περιοχής μας , που επίσης συμμετέχουν αφιλοκερδώς. Η Σοπράνο Μαρία Ρούκα από τη Λάρισα , η γνωστή Βολιώτισσα Σοπράνο Κατερίνα Αποστολοπούλου και ο τενόρος Θωμάς Σκοτίδας. Ο βαρύτονος Γαβρίλος Μουσκής , σε μια ακόμη έκτακτη συμμετοχή.
Συμμετέχουν όμως και οι Απόφοιτοι της Παιδόπολης «Αγία Σοφία», Χρήστος Μοχλούλης με την κιθάρα του και σε φωνητικά και ο Παύλος Ματζαφλέρης με το μπουζούκι του.
Στα ενδιάμεσα διαστήματα θα διαβάσει επεξηγηματικά κείμενα η Σκηνοθέτης της Θεατρικής Ομάδας Μαγνησίας «ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ» Χρυσάνθη – Βασιλική Κορώνη.
«Ο μαέστρος Γιώργος Διαμαντόπουλος , ο οποίος εκφράζει θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες στον Νεκτάριο Αντωνιάδη, συλλέκτη παρτιτούρων Ελαφράς Μουσικής από την Αθήνα , για την ευγενική παραχώρηση των πρωτότυπων παρτιτούρων που χρησιμοποιήθηκαν για την συναυλία αυτή , έχει προγραμματίσει οι θεατές να κάνουν ένα σεργιάνι στο νοσταλγικό «κάποτε» , που αν και έχει αποτυπωθεί σε αποχρώσεις άσπρου μαύρου, ζωγράφισε την ψυχή μας με συναισθήματα που ζουν για πάντα μέσα μας με έντονα χρώματα.
Η σχέση του Έλληνα με το τραγούδι , τον στοίχο , τη μουσική , την ερμηνεία ήταν πάντοτε ιδιαίτερη.
Στο τραγούδι κατέφυγε τις δύσκολες στιγμές , αλλά κι εκείνες της χαράς και της λύπης στον κύκλο της ζωής.
Θα ακουστούν τραγούδια, Διωδίες, Σανσονέττες, Οπερέτες που μιλούν για αγάπη για έρωτα, σατυρικά, τραγούδια χιουμοριστικά, τραγούδια, περασμένων δεκαετιών γνωστών συνθετών όπως των Αττίκ Χρήστου Χαιρόπουλου, Μιχάλη Σουγιούλ, Γιώργου Μουζάκη, Νίκου Χατζηαποστόλου, Θεόφραστου Σακελλαρίδη, αλλά και λιγότερο γνωστών όπως Γρηγόρη Κωνσταντινίδη, Νίκου Λάβδα, Λόλας Βώττη και άλλων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.