Τρεις Σονάτες για βιολί και πιάνο στο Πορφυρογένειο

Με την Έφη Παπαθωμαΐδη και τη Μαργαρίτα Πλέστη
Mουσική εκδήλωση, όπου θα ακουστούν “Τρεις σονάτες για βιολί και πιάνο” διοργανώνει για το ερχόμενο Σάββατο 19 Μαρτίου στις 8μ.μ. το Πορφυρογένειο Ίδρυμα στην Αγριά Βόλου. Τα έργα θα εκτελέσουν η Εφη Παπαθωμα’ί’δη στο πιάνο και η Μαργαρίτα Πλέστη στο βιολί. Η είσοδος είναι όπως πάντα, ελεύθερη. 
Βιογραφικά μουσικών

Εφη Παπαθωμαΐδη
———————–
Γεννήθηκε στον Βόλο,οπου ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με την Έλλη Αδάμ.Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Νομική σχολή Παν/μιου Αθηνών,συνέχισε και ολοκλήρωςε και τις μουσικές της σπουδές με την Αλίκη Βατικιώτη στο Ωδείο Αθηνών.

Με υποτροφία του Αχιλλοπουλείου ιδρύματος,συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι.Πρώτα στο Conservatoire Europeen de Musique με την Aline Fidler και τέλος στην Ecole Normale Superieure de Musique με την France Clidat.
Σε διεθνή σεμινάρια,πήρε μαθήματα απο τους πιανίστες F.Gevers,J.Malinin και R.Szidon.

Σαν σολίστ,συνέπραξε με τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης,τις ορχήστρες Λάρισας και Βόλου,την Φιλαρμονική ορχήστρα της Vratza ( Βουλγαρία),το σύνολο πνευστών “Νικόλαος Μάντζαρος” και την Εθνική συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ.
Είναι μέλος του μουσικού συνόλου ΕΝΩΔΟΝ,της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, με το οποίο συμμετέχει στα εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά προγράμματά της.

Εχει δώσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα καθώς και στην Γαλλία,Γερμανία,Βουλγαρία,Ιταλία,Βέλγιο.
Επαιξε στην O.R.T.F-France culture,στο Γ´πρόγραμμα ΕΡΑ και στα διεθνή φεστιβάλ της Σαντορίνης και της Nanterre .

Απο το 1989 ως το 2014 δίδαξε στο Δημοτικό ωδείο Βόλου.Πολλοί αποφοιτοι σπουδαστες της διδασκουν σήμερα στον Βόλο, αλλά και στο εξωτερικό.Την περίοδο απο 2003 ως 2012 δίδαξε στο Ωδείο Αθηνών.Απο το 1998 ως σήμερα διδάσκει στο ωδείο”Ορφείο Αθηνών”

Είναι ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού συνδέσμου καθηγητών πιάνου E.P.T.A. HELLAS.

Μαργαρίτα Πλέστη
———————–
Σπούδασε βιολί στην Εθνική Ακαδημία Καλλιτεχνικών Σπουδών,στα Τίρανα Αλβανίας.Τελείωσε τις σπουδές της με Αριστα και Πρώτο βραβείο παμψηφεί.Σε ηλικία 12 ετών και για δύο συνεχή έτη,έρχεται πρώτη σε ετήσιους διαγωνισμούς ταλέντων και εμφανίζεται στην Κρατική τηλεόραση.

Το 1983,καρδίζει το δεύτερο βραβείο στον Εθνικό διαγωνισμό επαγγελματιών μουσικών της χώρας. Στην Αλβανία,ήταν μέλος της Ορχήστρας της Ραδιοφωνίας,της Όπερας και καθηγήτρια στο ωδείο Τιράνων και στην Μουσική Ακαδημία.

Το 1991,εγκαθίσταται στην Ελλάδα και παίζει στην Ορχήστρα Χρωμάτων του Μάνου Χατζιδάκι και στην Ορχήστρα της Λυρικής σκηνής.

Το 1993 γίνεται μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών όπου παίζει σαν κορυφαία ως σήμερα και με την οποία συνέπραξε και σαν σολίστ,ερμηνεύοντας το κοντσέρτο για βιολί του Π.Ι.Τσαϊκόφκυ.Σαν σολίστ επίσης,έπαιξε με την Ορχήστρα της Μουσικής Ακαδημίας Τιράνων και της Ραδιοφωνίας.Είναι μέλος του κουντέττου με πιάνο Con Brio και καθηγήτρια βιολιού στο ωδείο” Ορφείο Αθηνών”

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.