Υπέρ του «Δος Ημίν» τα έσοδα της έκθεσης του Αργ. Ζαφειρίδη

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014, στον Εκθεσιακό χώρο του Δημοτικού Κινηματοθέατρου «ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ» πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Ατομικής Έκθεσης Φωτογραφίας του συμπολίτη Καθηγητή Αγγλικής Γλώσσας Αργύρη Ζαφειρίδη. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εφετινών Λατρευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων για την πανήγυρη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου , που ξεκίνησαν την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου. Τα εγκαίνια της Έκθεσης , ξεκίνησαν με αγιασμό από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο. Η διάρκεια της Έκθεσης είναι μέχρι την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τα έργα του Αργύρη Ζαφειρίδη που εκτίθενται στη εκδήλωση, αποτελούν ευγενή παραχώρηση του καλλιτέχνη για την ενίσχυση του Κέντρου Σίτισης Απόρων “Δος Ημίν Σήμερον” , του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου. Κατά συνέπεια τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν για τις αυξημένες πλέον ανάγκες του θεάρεστου αυτού φιλανθρωπικού έργου.
Και τούτη τη φορά, μετά την περσινή πολύ επιτυχημένη αντίστοιχη Έκθεση Ζωγραφικής του Βασίλη Καποδίστρια , η τέχνη γίνεται μέσο αγάπης και προσφοράς καταργώντας κάθε εμπόδιο, όταν έχει φιλανθρωπικό σκοπό. Ο δημιουργός στέλνει μήνυμα αγάπης προς τον συνάνθρωπο που είναι σε κίνδυνο και συνεισφέρει έμπρακτα στο έργο του «Δος Ημίν Σήμερον» με αγάπη, εκφράζοντας με πράξεις… και έργα τέχνης , μη αρκούμενος μόνον στα λόγια.

Οι συμπολίτες μας μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια ενίσχυση του κέντρου σίτισης απόρων “Δος Ημίν Σήμερον” όπου βρίσκουν καθημερινά τροφή πλέον των 250 ατόμων, μέσα από την αγορά ενός έργου τέχνης, σε τιμή πολύ χαμηλότερη της πραγματικής του αξίας , αλλά και με κάθε είδους διευκόλυνση.
Η κορυφαία αυτή φιλανθρωπική δραστηριότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, λειτουργεί στο υπόγειο του Αγίου Νικολάου από το 1999 , χάρη στην γενναιόδωρη προσφορά των Βολιωτών. Αποτελεί συνέχεια της μεγάλης παράδοσης του Μητροπολιτικού Ναού με τα εκτεταμένα λαϊκά συσσίτια από την εποχή της κατοχής και την πρώτη μεταπολεμική περίοδο. Στελεχώνεται από 65 εθελόντριες κυρίες και δύο μόνιμους υπαλλήλους (μάγειρα και βοηθό) και λειτουργεί καθημερινά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4.00 το απόγευμα προσφέροντας περισσότερες από 250 μερίδες φαγητό σε πτωχούς , γέροντες , μοναχικούς, αποφυλακισμένους, αλλοδαπούς , ανέργους , φοιτητές, άστεγους και κοινωνικά αποκλεισμένους. Ανακηρύχθηκε κορυφαία φιλανθρωπική και κοινωνική δραστηριότητα για το 1999 στο Νομό Μαγνησίας και βραβεύτηκε από το Υπουργείο Υγείας και την Ελληνική Ραδιοφωνία.

Το περασμένο καλοκαίρι έτυχε μεγάλης ενίσχυσης από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους , αφού αναγνωρίστηκε η μεγάλη κοινωνική του συνεισφορά.
Ο Αργύρης Ζαφειρίδης
Ο Αργύρης Ζαφειρίδης γεννήθηκε στον Βόλο το 1951 όπου κι έζησε τα παιδικά του χρόνια. Τελείωσε το Penn High School στην Mishawaka, Indiana το 1969 με υποτροφία και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο I.U. ως υπότροφος εκ νέου του ιδρύματος Fulbright. Από το 1979 είναι Καθηγητής Αγγλικής Γλώσσας , στην ιδιωτική εκπαίδευση , με πάρα πολλούς μαθητές στο Βόλο. Ασχολείται με την φωτογραφία από την δεκαετία του ’70. Τα τελευταία χρόνια οργανώνει σεμινάρια ηλεκτρονικής επεξεργασίας φωτογραφίας υπό την αιγίδα των «ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ» στην οποία είναι μέλος του Δ.Σ. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ατομικές & ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο Αργύρης Ζαφειρίδης αναγνωρίζοντας το μεγάλο έργο που επιτελεί το Κέντρο Σίτισης Απόρων ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ προσφέρει μέρος της εργασίας του στη Φωτογραφία και δηλώνει:
Σας καλώ να τιμήσετε με την παρουσία σας την ατομική μου Έκθεση Φωτογραφίας , που θα διαρκέσει μέχρι και την επόμενη Κυριακή 7 Δεκεμβρίου.
Οι φωτογραφίες είναι τυπωμένες σε καμβά διαστάσεων περίπου 70×70 και τα έσοδα από την πώληση τους θα ενισχύσουν εξ ολοκλήρου το Κέντρο Σίτισης Απόρων ¨ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ”.
Στις πραγματικά δύσκολες μέρες που ζούμε θεώρησα ότι είναι ότι καλύτερο θα μπορούσα να προσφέρω στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, και σας καλώ να δώσουμε ενωμένοι ένα λαμπερό παράδειγμα προς μίμηση…»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.