Χειμωνιάτικες ιστορίες από τον Στέλιο Πελασγό

Αυτό το Σάββατο 13 /12 η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ προσφέρει ένα βιβλιαράκι βολιώτικης… παρασκευής. Ο βολιώτης επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Βασίλης Κόλλιας και ο ιστορητής / παιδαγωγός Στέλιος Πελασγός γράψανε μαζί τα «Παραμύθια και Φυσική», δύο παραμύθια από δύο φωνές μια του φυσικού επιστήμονα και μια του παραμυθά- συγγραφέα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «σκοπός του να δημιουργήσουν μια ευχάριστη αφήγηση για να μιλήσουν για ένα συγκεκριμένο φυσικό φαινόμενο κάθε φορά, την διατήρηση της θερμότητας και την μεταφορά των ηλεκτρικών μηνυμάτων μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Οι έννοιες που διάλεξαν δύσκολες και αντιδιαισθητικές και ο σκοπός τους όχι να εξηγήσουν αλλά να κινητοποιήσουν την περιέργεια και την φιλομάθεια μικρών και μεγάλων στην εξερεύνηση των φαινομένων της Φυσικής. Καρπός πολύμηνης εργασίας και βαθιάς φιλίας βρίσκει την ευκαιρία να εκδοθεί από μια μεγάλη αθηναϊκή εφημερίδα και αναμένει τις αντιδράσεις των αναγνωστών, μικρών και μεγάλων, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Το Σαββατοκύριακο ο βολιώτης παραμυθάς φιλοξενεί στην Αθήνα την αφηγήτρια και συγγραφέα Χαλιμά Xαμντάν από το Μαρόκο στο διεθνές φεστιβάλ αφήγησης Αθηνών του οποίου έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση. Μαζί θα αφηγηθούν στα ελληνικά και γαλλικά «Χίλιες και μια νύχτες» και «Τις αστείες περιπέτειες του Μαχντούλ». Παράλληλα ο συμπολίτης μας θα διδάξει στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας για την αντιμετώπιση της οργής μέσα στα παραμύθια και στο εργαστήρι Μαιρηβή «Πώς να αφηγούμαστε ιστορίες της μυθολογίας» και «Παραμύθι και Φόβος».

Την Δευτέρα που θα επιστρέψει θα προσφέρει μια μαγική βραδιά στου βολιώτες φίλους της προφορικής λογοτεχνίας. «Χειμωνιάτικες ιστορίες» στις 21.00 μ.μ την Δευτέρα 15/12 στο Ba.Ca.Re (Σκενδεράνη 14) με συνοδεία στο κανονάκι από την Ειρήνη Ντελή. Θα ακούσετε ιστορίες με πολύ χιόνι από την Ελλάδα, τους Ινδιάνους της Αμερικής και την Ρωσία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.