Όλια Λαζαρίδου: «Η τέχνη είναι το τελευταίο που πρέπει να χαθεί απ΄τη ζωή μας…»

«Η τέχνη είναι το τελευταίο που πρέπει να χαθεί απ΄τη ζωή μας…» υποστήριξε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο πολιτιστικό ένθετο του «ΡΑΔΙΟ-ΕΝΑ 102,5» η βραβευμένη για το έργο της ηθοποιός και με πλούσια παρουσία σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση, κα Όλια Λαζαρίδου.

Η κα Λαζαρίδου βρίσκεται από σήμερα στην πόλη μας, με αφορμή την αυριανή παράσταση «Η γυναίκα της Ζάκυθος» που θα παρουσιαστεί στο αρχαίο θέατρο Δημητριάδος το Σάββατο 2 Αυγούστου (ώρα έναρξης 21:15).
Συνομιλώντας με τον Ηλία Κουτσερή, τόνισε αναφορικά με το συγκεκριμένο έργο, που στηρίζεται στο λόγο του Διονυσίου Σολωμού, ότι πρόκειται για ένα από τα πιο μυστηριώδη και παράξενα κείμενα της ελληνικής λογοτεχνίας, μιλάει για το καλό και το κακό, δηλώνοντας ιδιαίτερα χαρούμενη που φέτος με αυτό το λόγο γίνεται η περιοδεία στους αρχαίους τόπους. «Είμαι ευλογημένη που ζω αυτό φέτος» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε, «μου κάνει εντύπωση η δύναμη του συγκεκριμένου λόγου. Συνήθως ο θεατής επειδή είναι σε υπαίθριο χώρο, μπορεί να κουνιέται, να μιλάει… Φέτος οι άνθρωποι μένουν τρομερά σιωπηλοί και συγκεντρωμένοι και αυτό οφείλεται στη δύναμη του κειμένου».

Μιλώντας για τον πολιτισμό, υποστήριξε ότι «επειδή ζούμε σε μια περίοδο ιδιαίτερα μεγάλης υποβάθμισης του πολιτιστικού επιπέδου της ζωής μας, τέτοια έργα οφείλουμε να τα βλέπουμε και να τα επιζητούμε, όπως ο διψασμένος το νερό.

Είναι βάλσαμο στην ψυχή, η μεγάλη τέχνη. Είναι φάρμακο το οποίο ο έξυπνος άνθρωπος πρέπει να το επιζητά».

Αναφορικά με την κρίση και την επιρροή της στα πολιτιστικά πράγματα, υποστήριξε ότι απ΄ όσο διαπιστώνει η ίδια, στην Αθήνα, δεν έχει ο πολιτισμός καταρρακωθεί τελείως, γιατί ο κόσμος χρειάζεται να πάρει ανάσα. Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, ωστόσο η τέχνη είναι το τελευταίο που πρέπει να χαθεί απ΄τη ζωή μας γιατί μας ξαναθυμίζει αυτά που τίποτα γύρω μας δεν μας βοηθάνε να θυμηθούμε, τα ουσιώδη δηλαδή της ζωής.

Η ίδια θεωρεί ότι το θέατρο είναι το «βασίλειο του καλλιτέχνη». «Κάθε πραγματικός ηθοποιός το θέατρο θα πει ότι προτιμά το θέατρο, λόγω της άμεσης επαφής με τον κόσμο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.