«10 + Αντικείμενα και άλλες τόσες ιστορίες»- Μια νυφική καρφίτσα στο προσκήνιο

Νέο έκθεμα στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου

Την Παρασκευή 31 Μαΐου και ώρα 19.30 στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου (Φερών 17, Παλιά) θα πραγματοποιηθεί η τέταρτη παρουσίαση εκθέματος της μόνιμης συλλογής του μουσείου, στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «10+ αντικείμενα και άλλες τόσες ιστορίες». H Ανθούλα Ελευθερίου – Delehaye θα αφηγηθεί ιστορίες από τα παιδικά της χρόνια στη γειτονιά των Παλιών με αφορμή τη νυφική καρφίτσα και τα σκουλαρίκια της γιαγιάς της Ελισάβετ Σάββα – Ελευθερίου.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τη Δ/νση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Μουσείων Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με το σωματείο «Πολίτες για το Μουσείο Πόλης του Βόλου» και θα είναι η τελευταία πριν το καλοκαίρι καθώς ο κύκλος εκδηλώσεων θα συνεχιστεί ξανά το φθινόπωρο.

Ο Χρήστος Ελευθερίου από την Αργυρούπολη του Πόντου εγκαταστάθηκε στον Κισσό Πηλίου περί το 1860, προκειμένου να εργαστεί στα μεταλλεία και παντρεύτηκε εκεί. Στα τέλη του 19ου αιώνα η οικογένεια ήλθε στα Παλιά του Βόλου. Ο Λεωνίδας Ελευθερίου, γιός του Χρήστου, παντρεύτηκε την Ελισάβετ Σάββα (1868 – 1943) και έζησαν όλη τους τη ζωή στα Παλιά.

H Ανθούλα Ελευθερίου – Delehaye, κόρη του Ταξιάρχη Λ. Ελευθερίου, είναι ιστορικός και έμπειρη ξεναγός που για πάνω από εξήντα χρόνια ‘μοιράζει’ τη ζωή της ανάμεσα στην πατρίδα της, τον Βόλο και την πόλη Le Mans της Γαλλίας. Πρωτοστάτησε και στήριξε την Αδελφοποίηση των δύο πόλεων (1983) και μαζί με τον σύζυγο της Jean-Marie Delehaye είναι δωρητές και θερμοί υποστηρικτές των δράσεων του Μουσείου της Πόλης του Βόλου από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του.

Ο κύκλος εκδηλώσεων «10+ αντικείμενα και άλλες τόσες ιστορίες …» περιλαμβάνει συναντήσεις την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα, στις οποίες παρουσιάζονται ιστορίες και αναμνήσεις που συνδέονται με επιλεγμένα αντικείμενα από την μόνιμη έκθεση του Μουσείου της Πόλης του Βόλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.