Νέο videoclip από τον hip-hop καλλιτέχνη «Λάγνη»

Το νέο videoclip από τον Λάγνη είναι ηχογραφημένο και βιντεοσκοπημένο σε ξερονήσι του Αιγαίου και στη Σύρο, με το βίντεο να μας προσκαλεί να γίνουμε φορείς πίστης, ελπίδας, ευθύνης, αγάπης και φωτός, όπως αναγράφεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μια ομάδα καλλιτεχνών, έπλευσε στο νησάκι Διδύμη έναντι της Ερμούπολης Σύρου, όπου ηχογράφησε και βιντεοσκόπησε το ακόλουθο video στο πλαίσιο της κίνησης για την ανάδειξη της σημαντικότητας του πρώτου φάρου της Ελλάδας, ο οποίος θεμελιώθηκε το 1834, όμως τώρα έχει παραμεληθεί και εγκαταλειφθεί στα άγρια στοιχεία της φύσης.

Με αποκαλυπτικούς στίχους που θίγουν θέματα της σύγχρονης κοινωνίας, το κομμάτι «Φορέας» πραγματεύεται χωρίς δισταγμό την εμμονή με την εικόνα, την ανισορροπία στις οικογενειακές σχέσεις, την υλιστική προσέγγιση του κόσμου, τη στείρα κουλτούρα της εγχώριας showbiz, τον φόβο του διαφορετικού, την παράνοια του κορωνοϊού και πολλά προβλήματα της κοινωνικής πραγματικότητας.

Με τη συνοδεία της βιρτουόζου Λένας Χατζηγρηγορίου στο βιολί, το βιντεοκλίπ καταγράφει μελωδικά, στιχουργικά και οπτικά όσα συμβαίνουν, όσα σκεφτόμαστε, όσα αισθανόμαστε και όσα δεν θέλουμε να δούμε ή να ακούσουμε.

Δείτε εδώ:

Χρήστος Λάγνης Πανοηλίας feat Λένα Χατζηγρηγορίου – Φορέας

Ο Χρήστος Πανοηλίας είναι καλλιτέχνης hip hop με το ψευδώνυμο «Λάγνης» και γεννήθηκε το 1982 στο Χαμμ της Γερμανίας. Το 1998 δημιούργησε μαζί με τον Ιωσήφ Πρίντεζη τους Νέα Τάξη Πραγμάτων ή ΝΤΠ στη Σύρο, το μακροβιότερο χιπ χοπ συγκρότημα της ελληνικής επαρχίας. Εκτός από την συμμετοχή του στους δύο δίσκους του συγκροτήματος «Ήρθε η Στιγμή να Επιβληθεί» (2004) και «Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν» (2009), ο Λάγνης έχει πληθώρα προσωπικών κυκλοφοριών και συνεργασιών. Χαρακτηριστικότερες είναι οι συνεργασίες του με τον Απόστολο Ρίζο στο «Το Παιδικό Τραγούδι» και με τον Γιάννη Κότσιρα στο «Χαμογελώ».

Στους βασικούς συντελεστές του κομματιού, συναντάμε μια ομάδα επιτυχημένων επαγγελματιών του χώρου. Ο παραγωγός Κωνσταντίνος «Jumper» Δήμας έχει επιμεληθεί την μουσική σύνθεση, ενώ η Λένα Χατζηγρηγορίου έπαιξε βιολί και ανέλαβε την σύνθεση των εγχόρδων. Ο Δημήτρης Κοντιζάς ανέλαβε την ηχογράφηση, το edit και το sound design και την τελική μίξη επιμελήθηκε ο Δημήτρης Κουφουδάκης στο Hotbox Studio.

Στο οπτικό κομμάτι, ο Μάρκος Τράκας σκηνοθέτησε και μόνταρε το video clip, ο Γιώργος Ρούσσος ανέλαβε την διεύθυνση φωτογραφίας και το coloring, ο Γιάννης Ρούσσος έφτιαξε το εξώφυλλο και τέλος, ο Γιάννης «Yamel» Μελέτιος δημιούργησε τα animations.

Το κομμάτι «Φορέας» παρομοιάζεται από τους δημιουργούς με μία γροθιά στο στομάχι. Σκληροπυρηνικό χωρίς να είναι σκληρό, με ήχο σύγχρονο αλλά και ραπ της παλιάς σχολής, ακούγεται εύκολα αλλά παράλληλα βάζει τον ακροατή σε βαθιές σκέψεις. Ένα κράμα ιδεών, μουσικής και εικόνας που δεν περνά απαρατήρητο.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.